Home Biznis Druga runda za milionski softver „Šuma RS“

Druga runda za milionski softver „Šuma RS“

0

BAJALUKA – „Šume Republike Srpske“ po drugi put izmjenile su tendersku dokumentaciju te se nabavka integrisanog informacionog sistema od 17 miliona maraka nastavlja. Novi rok za dostavljanje ponuda je 29. oktobar, saznaje portal CAPITAL.

„Šume“ su nabavku usluga izrade integralnog informacionog sistema započele 29. jula, ali su rokovi za otvaranje ponuda odgađani zbog dvije žalbe kompanije „Planet soft“.

Zadnja žalba uložna je prije nešto više od mjesec dana, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Nova žalba na tender za 17 miliona KM vrijedan sistem `Šuma RS`“.

Vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“ Vedran Jarić, nakon raspisivanja ovog tendera tvrdio je da je cijena sistema prenaduvana, a uslovi u tenderu namješteni za firmu „Prointer“.

Reagovali su i iz “Prointera” odbacivši Jarićeve navode, ali ističući da su spremni da „…doprinesu unapređenju poslovanja u tom javnom preduzeću“.

Iz “Šuma RS” nema odgovora na pitanja CAPITAL-a o navodima iz žalbe “Planet softa”.

Naime, još u septembru 2017. godine planirano je 5,5 miliona KM za softver “Šuma RS”, a na tender raspisan u junu prošle godine javio se samo „Prointer ITSS“ koji je za taj posao tražio čak 15,7 miliona KM.

Nabavka je poništena, a vlasti Srpske su procjenu „Prointera“ shvatili ozbiljno, pa su je čak i pretplatili, te za softver „Šuma RS“ odlučili da daju više od 17 miliona KM.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Ključne riječi:& & , , , , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of