Home Vijesti Dovoljan broj respiratora na UKC-u, očekuju se i novi

Dovoljan broj respiratora na UKC-u, očekuju se i novi

0

BANJALUKA – Predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić izjavio je da Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske ima dovoljan broj respiratora, što govori da Srpska zasad ne može da doživi scenario nekih zemalja u kojima se čeka priključivanje na te uređaje.
“Očekujemo nove resporatore i potpuno smo spremnni za suočavanje i sa težim oblicima krize”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.
On je istakao da su mnogi životi spaseni na Klinici za infektivne bolesti UKC-a, čime je pokazano da je Srpska odgovorila na izazov pojave virusa korona.
“To je svrha i smisao našeg postojanja i danonoćnog rada kao zdravstvenih radnika. Želim da pohvalim sve institucije, kao i infektologe i drugo osoblje koje disciplinovano radi na suzbijanju virusa. Disciplina, odgovornost i dobra strategija donose rezultate i što je najvažnije spasavaju živote”, rekao je Stevandić.
Stevandić je podsjetio i da su neki pacijenti preminuli na UKC-u, ali u procentima koji nisu veći od onih u razvijenim zemljama.
On je sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem i direktorom UKC-a Vladom Đajićem posjetio pacijente oboljele od virusa korona na Klinici za infektivne bolesti, kao i osoblje te klinike.
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da je danas resornom ministru Alenu Šeraniću pokazao da se u Klinici za infektivne bolesti poštuju sve procedure liječenja oboljelih od virusa korona.

Đajić je rekao da im je istovremeno bio cilj da Šeraniću, koji je i član Republičkog štaba za vanredne situacije, pokažu da se poštuju i svi principi zaštite pacijenata i zaposlenog osoblja.
On je pozvao građane Srpske da ostanu kod kuće kako zbog sebe, tako i zbog onih koje vole i koji ih vole, ali i zbog zdravstvenih radnika.

Let’s block ads! (Why?)