Home Vijesti Dogovoreno da se Kfor stacionira u Zvečanu da spriječi upad ROSU jedinica

Dogovoreno da se Kfor stacionira u Zvečanu da spriječi upad ROSU jedinica

0

“Dogovorili smo na sinoćnjem sastanku da Kfor u povećanom broju bude prisutan u užem delu Zvečana čime je ispunjen jedan od naših zahtjeva da se ne dozvoli ulazak novih ROSU jedinica u opštinsku zgradu”, rekao je Rakić novinarima u Zvečanu.
On je pozvao mještane da vojnicima Kfora pruže dobrodošlicu jer je su oni tu da zaštite građane od nasilja pripadnika ROSU.
U ime rudara Rudnika “Crnac” kod Leposavića Darko Milojević rekao je da od petka, 26. juna, ne mogu da transportuju rudu do flotacije u Kosovskoj Mitrovici.
“Ugrožena je egzistencija naših porodica, tražimo da nam se omogući da nastavimo sa radom kako bi opstali”, rekao je Milojević.
Kfor je rasporedio veliki broj svojih pripadnika na pet lokacija na prilaznim putevima centru Zvečana.
Situacija na sjeveru Kosova i Metohije eskalirala je u petak, 26. maja, nakon što je kosovska policija zauzela opštinske prostorije u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.
Pripadnici Kfora su u ponedjeljak, 29. maja, upotrijebili suzavac i šok bombe da bi rastjerali okupljene Srba ispred zgrade opštine Zvečan. Okupljeni Srbi su uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima. Situacija se poslije toga smirila, a Kfor je ostao ispred zgrade opštine u koju su ušli pripadnici ROSU jedinica.
(ATV/RTRS)
Adblock test (Why?)