Home Vijesti Dodik: Vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod

Dodik: Vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod i da to pokušava da nametne stvaranjem nekog dodatnog identiteta, te pokušava da pritiskom, satanizacijom i asimilizacijom srpski narod naprasno pretvori u Crnogorce.
– To što je crnogorska vlast uradila nastavak je njihove arogancije i lošeg odnosa prema Srbima duži period stvaranja te neke njihove nezavisnosti. Zabluda koju vlast plasira jeste da su Crnogorci poseban narod, jer mi smo bratski, jedan narod – rekao je Dodik za frankfurtske “Vesti”.
Prema njegovim riječima, tu zabludu Podgorica pokušava da nametne stvaranjem nekog dodatnog identiteta jer resurs i povećanje svog kapaciteta ne može da traži kod Albanaca koji nikada neće biti Crnogorci, ili muslimana, a pogotovo kod Hrvata.
Pročitajte još:USTAVNI SUD, PA STRAZBUR “Zakon o slobodi vjeroispovijesti bi mogao da bude OSPOREN”PROTESTI PROTIV SPORNOG ZAKONA Građani uzvikivali “Milo lopove ne damo ti svetinje”
Dodik je naveo da vlast u Podgorici zato pokušava pritiskom, satanizacijom, asimilacijom i na razne načine da srpski narod pretvori naprasno u Crnogorce.
– To podrazumijeva neku novu vjeru koja treba da se ispoljava kroz neku njihovu priču. Podržavam srpski narod u Crnoj Gori, podržavam Srpsku pravoslavnu crkvu i ono što je rekao predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić tim povodom u svom obraćanju o potrebi da se okupimo, podržimo i pomognemo Srbima daleko više nego što je to do sada bilo – naveo je Dodik.

On je ocijenio da Kosovo i Metohija nije izgubljeno, te da je to pitanje od prvorazrednog državnog interesa za Srbiju i srpski narod bilo izgubljeno prije sedam do osam godina, a sada je vraćeno.
– Beograd je na snažnoj pregovaračkoj poziciji i ništa se tamo ne može riješiti bez saglasnosti Srbije, pa Kosovo ne može u međunarodne organizacije, niti može postati član UN – istakao je Dodik.
Povodom Dana Republike Srpske, Dodik je poručio da je Srpska od životne važnosti i da se zato ovaj praznik obilježava kao jedan od najvažnijih datuma srpske narodne istorije.
Na podsjećanje da je nedavno rekao da želi da poveže Srbiju i Republiku Srpsku, Dodik je naveo da treba biti realan.
– Kad bi moja emocija bila u pitanju, ja bih odmah rekao da to treba da bude jedan državni prostor i tu nema dileme, ni potrebe da krijem što mislim. Ali, ima ih mnogo koji su u sve ovo upleteni. Prije svega, sa Zapada, i BiH nikada ne bi opstala kao država da nije takvih intervencija – rekao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta uputio je najiskrenije čestitke rukovodstvu i građanima Republike …
VIŠE

Dan Republike koji se danas svečano obilježava širom Srpske posebno će ostati upamćen u porodici bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragan …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom francuskih parlamentaraca, koje je predvodio senator …
VIŠE

Beograd nastavlja politiku utvrđivanja ko je od država priznao, a ko nije priznao nezavisnost Kosova, ali je situacija sada takva da Srbija može …
VIŠE

Naser Orić,ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici, komentarisao je obilježavanje Dana Republike Srpske, te istakao da je “bošnjački narod …
VIŠE

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović na svečanoj akademiji povodom Dana RS kazala je da se širom Srpske danas obilježeva Dan Srspke. – …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)