Home Vijesti DODIK: USPJEŠNI SASTANCI U IZRAELU

DODIK: USPJEŠNI SASTANCI U IZRAELU

0

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je njegova posjeta Izraelu bila najbolja od svih do sada i da je imao priliku da obavi niz važnih sastanaka sa ljudima iz državnog i društvenog života ove zemlje.
“U Izraelu se dobro zna za Republiku Srpsku. Još se pamti naša uloga u vezi sa tim da je BiH ostala neutralna kada se u UN glasalo za priznanje Palestine”, rekao je Dodik za RTRS.
Dodik je rekao da je bio u prilici da razgovara sa predsjednikom Izraela Isakom Hercegom na državnoj ceremoniji organizovanoj u čast tvorca savremenog Izraela Teodora Hercla.
On je naveo da se Hercegu zahvalio što je prvi put ove godine predsjednik Izraela poslao pismo povodom obilježavanja stradanja u Donjoj Gradini u kojem je napomenuo da poznaje situaciju u vezi sa Jasenovcom i Donjom Gradinom i da je riječ o strašnim stratištima.
Dodik je naveo da je razgovarao i sa pojedinim ministrima u Vladi Izraela, kao i ostalim važnim ljudima za jevrejski narod, te da je u svim sastancima preovladavao prijateljski ton.
On je naglasio da većina shvata situaciju u BiH, te da ih je upoznao sa tim da je BiH u pat poziciji, da međunarodna intervencija velikih razmjera u prošlosti nije uspjela, da BiH ima lažnog visokog predstavnika i strance sudije u Ustavnom sudu BiH.
Dodik je boravio u trodnevnoj posjeti Izraelu ove sedmice.

Prethodni tekstZa 100 KM se prijavilo 124.000 mladih

Adblock test (Why?)