Home Vijesti DODIK UPUTIO ČESTITKU “Za Badnje veče svima mir, spokoj i ljubav, a...

DODIK UPUTIO ČESTITKU “Za Badnje veče svima mir, spokoj i ljubav, a za Božić zdravlje”

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja – Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.
– Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom – istakao je Dodik.
On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Badnje veče donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.
– Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi” svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji – u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja – poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.
Srpska pravoslavna crkva 6. januara proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić, 7. januara.
Službama bdenija i nalaganjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“U Bileći su zdravstvene ustanove došle na nivo srednjevjekovnih narodnih vidara.” Nebojša Vukanović, narodni …
VIŠE

Ni nakon 27 godina niko nije odgovarao za zločin u Kravici kod Bratunca, kada su muslimanske snage iz Srebrenice ubile 49 mještana. Gordana Tadić, …
VIŠE

Članovi Atletskog kluba Prnjavor u toku 2019. osvojili 235 medalja, od kojih su 103 bile zlatne. Željko Petrović, AK …
VIŠE

Narodni poslanik SNSD i izvršni direktor Hidroelektrane na Trebišnjici, Ilija Tamindžija, u mini intervjuu za Srpskainfo analizira 2019. godinu, …
VIŠE

Petar Đokić, lider Socijalističke partije, uputio je, povodom velikog hrišćanskog praznika Hristovog rođenja, čestitku patrijarhu srpskom …
VIŠE

Podaci Državnog izbornog povjerenstva Hrvatske nakon 82 odsto obrađenih biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini pokazuju nadmoćan broj glasova za …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)