Home Biznis Dodik tvrdi da je kupovina nove zgrade UIO u interesu Banjaluke

Dodik tvrdi da je kupovina nove zgrade UIO u interesu Banjaluke

0

25.09.2021. / 14:30

BANJALUKA- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se zalaže za kupovinu zgrade za Upravu za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci zato što je to dobro za taj grad, dok bi se istovremeno oslobodio prostor za smještaj predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama.

izvor: žurnal.info

Dodik je rekao da nije tačno da je Parlamentarna skupština BiH donijela odluku o obustavljanju kupovine ove zgrade već Predstavnički dom BiH, odnosno muslimani, poslanik PDP-a u tom domu BiH Branislav Borenović i oni koji su to predlagali.

“Odluka je donijeta na Predstavničkom domu, a to ništa ne znači. To nije obavezujuća odluka jer to nije odluka parlamenta, jer nije prošla Dom naroda”, rekao je Dodik.

On je rekao da je “glup posao” koji Borenović u vezi sa stopiranjem kupovine ove zgrade, jer su i muslimani u Sarajevu i Hrvati u Mostaru završili posao i naplatili zgrade regionalnih centara UIO BiH, a o tome se ne priča.

Dodik je podsjetio da je ranije postojao dogovor da se naprave poslovne zgrade u Mostaru i u Sarajevu, a sada se u pokušava stopirati kupovina zgrade u Banjaluci, koja je skoro duplo veća od ostalih.

“Znači neko je protiv da se u Banjaluci za objekte koji su napravljeni plati 80 miliona KM za ono što je u rađeno i što postoji. Kada se to plati, sve će banke ovdje jačati jer će krediti biti vraćeni sa kamatama i pojačavaju se njihovi bilansi”, rekao je Dodik.

On je istakao da se zalaže da se kupi ta zgrada zato što je to dobro za Banjaluku i rješava pitanje smještaja UIO BiH, a istovremeno rasterećuje zgradu, koja je vlasništvo Vlade Republike Srpske, gdje je sada UIO smještena.

“Ova zgrada je data bez naknade na korištenje, koja ionako propada. Sada bi je mogli adatirati da smjestimo naše predstavnike u zajedničkim institucijama”, naglasio je Dodik.

Govoreći o optužbama da je objekat skup, Dodik je ukazao da je normalno da takva zgrada košta.

“Neka se nađu ti eksperti, pa neka kažu koliko to košta. Vještaci imaju procjenu. Ja nisam čuo da je Borenović vještak!“, rekao je Dodik. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of