Home Vijesti Dodik traži OBJAŠNJENJE: Vraćanje vjernika sa granice u Crnoj Gori NEPOŠTOVANJE i...

Dodik traži OBJAŠNJENJE: Vraćanje vjernika sa granice u Crnoj Gori NEPOŠTOVANJE i loša poruka

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je vraćanje vjernika iz Republike Srpske i BiH sa graničnog prelaza prema Nikšiću, koji su jutros krenuli na crkveni sabor i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, gest nepoštovanja i loša poruka ne samo građanima Srpske i BiH, već i regiona.
– Taj gest crnogorske Granične policije sigurno ne ide u prilog javno proklamovanim stavovima crnogorske Vlade o potrebi njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje – rekao je Dodik. On je najavio da će od predstavnika Crne Gore u BiH zatražiti obrazloženje ovog postupka.
Pročitajte još:KRENULI DA SE POKLONE MOŠTIMA SVETOG VASILIJA Vjernicima iz Trebinja zabranjen ulazak u Crnu Goru
U Nikšiću se danas održava veliki crkveni narodni sabor u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšiće povodom vladinog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je pravoslavne vjernike “i sve ljude dobre volje kojima je na srcu pravda Božija i ljudska”, da se danas okupe na Svetovasilijevski sabor pred Sabornim crkvom Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nikšiću.
Mnogobrojnim vjernicima iz Republike Srpske, BiH i Srbije, kao i sveštenicima, sveštenomonasima i vjernicima Eparhije mileševske, koji su krenuli na crkveno-narodni sabor i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Čudotvorca u Nikšić nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.
Crnogorska policija vratila je rano jutros sa graničnog prelaza Vilusi brojne Trebinjce koji su krenuli na veliki crkveno-narodni sabor sa dočekom moštiju Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.
Prema blagoslovu vladika SPC, mošti Svetog Vasilija Ostroškog biće u Nikšiću sve dok se posljednji čovjek ne pokloni ovoj svetinji tako da će narod koji je vraćen sa granice Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom moći to učiniti tokom noći pa sve do sutra ujutru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da je Programom reformi BiH zaustavljen put BiH ka punopravnom …
VIŠE

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio je institucijama Bosne i Hercegovine nakon, povratka 25 boraca ISIS i njihovih porodica. Pompeo se …
VIŠE

Nastavak knjiženja vojne imovine na BiH, formiranje apelacionog suda BiH i javno-privatno partnersvo u borbi protiv terorizma, samo su neki od …
VIŠE

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji broji posljednje dane na ovoj funkciji otvorio je novi front na svom Tviter “ratištu”, a ovaj put …
VIŠE

“Ne vidim ni u dalekoj budućnosti da ćemo tehnološki i organizaciono stići predratnu privredu.” Saša Trivić, Unija …
VIŠE

Zastrašujućim porukama ucjenjivao direktore i tražio ostavke. Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)