Home Vijesti Dodik: Slobode nema bez države

Dodik: Slobode nema bez države

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan Republike svim zvaničnicima i narodu Republike Srpske i poručio da slobode nema bez države.
“Naš dan – Dan Republike je odabran 1992. godine u miru da se stvori Srpska kao izraz zahtjeva Srba sa ovih prostora za državom. Srpska je danas stabilna, mirna, posvećena razvoju i slobodi, koje nema bez države”, poručio je Dodik.
On je rekao da narod živi svoju državu Srpsku, koja je sinonim slobode.
“Obilježavamo i slavimo naš dan. Neka žive Republika Srpska, Srbija i srpski narod”, istakao je Dodik u obraćanju na svečanom defileu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike.
Svečani defile, u kojem je učestvovalo više od 2.400 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika civilnog sektora, različitih republičkih uprava, udruženja i organizacija, okončan je rodoljubivom pjesmom “Pukni zoro” koju su otpjevali učesnici defilea i prelijetanjem helikoptera Helikopterskog servisa Srpske.
Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.
Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

Let’s block ads! (Why?)