Home Biznis Dodik: Prekontrolisati svako povećanje cijena

Dodik: Prekontrolisati svako povećanje cijena

0

06.02.2022. / 15:30

BANJALUKA – Lider SNSD-a Milorad Dodik ukazao je na potrebu da se prekontroliše svako povećanje cijena i vidi da li je ono realno ili ne.

FOTO: Pixabay

“Moramo da vidimo kako da pomognemo našim ljudima, to je osnovni cilj svega”, naglasio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je najveći uticaj na rast cijena je eksterne prirode, da rast cijena nafte i naftnih derivata vuče i poskupljenje drugih stvari.

Ali, dodao je, nepromijenjena je ostala cijena struje za domaćinstva koja se, kako je istakao, neće mijenjati bez obzira što elektroprivrede u okruženju dižu svoje cijene.

Dodik je naveo da se mora sagledati kako se sve to reflektuje na prihode ljudi, te istakao da se mora očuvati realni standard.

“To smo uspjeli u vrijeme pandemije, uspjećemo i sada. Treba da iskontrolišemo svako povećanje cijena i da vidimo da li je ono realno ili ne”, rekao je Dodik novinarima u Drakuliću.

On je naveo da će se ući u nabavne cijene da bi se vidjelo koliko se obračunavaju marže i da li je to realno ili ne, a nakon toga će se vidjeti na koji način pomoći.

Dodik je napomenuo da je cijena gasa porasla na evropskom nivou što svakako utiče na rast cijena.

Dodik je juče najavio da će, najvjerovatnije naredne sedmice, organizovati sastanak čija će tema biti rast cijena pojedinih proizvoda u Republici Srpskoj. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)