Home Biznis Dodik oslobodio advokate fiskalizacije

Dodik oslobodio advokate fiskalizacije

0

16.02.2022. / 15:02

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik po ko zna koji put je pokazao kako sve važne odluke u Srpskoj donosi on, postavljajući sebe iznad institucija.

Milorad Dodik (Foto: Capital)

Iako Vlada Republike Srpske zvanično još nije odlučila ko će biti izuzet iz sistema fiskalizacije, on ju je preduhitrio i otkrio kako će advokati ipak biti oslobođeni poslovanja preko fiskalnih kasa.

Advokatska djelatnost biće oslobođena obaveze fiskalizacije pored ostalih oslobađanja koja budu predviđena uredbom Vlade Republike Srpske“, naglasio je Dodik za agenciju Srna komentarišući primjedbe advokata u Srpskoj na novi zakon.

On je naglasio da je Zakonom o fiskalizaciji predviđeno da sva oslobađanja od obaveze fiskalizacije budu sadržana u uredbi koju će Vlada Republike Srpske donijeti odmah nakon stupanja na snagu Zakona.

Narodna skupština Republike Srpske je nedavno usvojila Zakon u cilju daljeg razvijanja i unapređenja sistema s ciljem suzbijanja sive ekonomije u Srpskoj.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, ujedno i advokat, Milan Petković je uložio amandman  kojim je tražio izuzeće advokata, ali je taj prijedlog odbijen.

Advokatima je preostalo da čekaju donošenje Uredbe, ali od danas ne trebaju više da se brinu, s obzirom da je Dodik to potvrdio, a da godinama ne postoji niko u vlasti Srpske ko bi smio da se tome usprotivi.

CAPITAL: D.T.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)