Home Vijesti DODIK ODGOVORIO SALKIĆU “9. januar je naš praznik i to može da...

DODIK ODGOVORIO SALKIĆU “9. januar je naš praznik i to može da ih iritira do bijesa”

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Srbima u Republici Srpskoj niko ne može oduzeti 9. januar koji proslavljaju kao Dan Republike, sviđalo se to nekome ili ne.
– On ostaje praznik naše Republike, naše države Republike Srpske i to može da ih iritira do bijesa – izjavio je Dodik Srni nakon što je potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić ponovo negativno komentarisao 9. januar i njegovo obilježavanje.
Dodik je rekao da Salkić ne mora da proslavlja Dan Republike, jer ga niko na to ne tjera, ali smatra da je nemoralno i neljudski da se jednom narodu oduzima pravo na praznik.
– Ako bude imao snage neka pogleda malo na televiziji, samo da vidi kako je to masovno i dostojanstveno. To mu preporučujem – dodao je Dodik.
On je istakao da oni ne treba da morališu Srbima, te podsjetio na navode dokumenata britanskog Ministarstva odbrane o tome, kako je rekao, kolika je prevara Srebrenica, da je satanizacija Srba bila sistematska.

– Mi se ne slažemo s tim da je 1. mart bilo kakav praznik u BiH, ali ne možemo da zabranimo muslimanima da misle to što hoće. Ali, to nije praznik BiH – rekao je Dodik.
On smatra da ne treba da posvećuje “bilo kakvu pažnju nekom Salkiću ili bilo kome drugom ko je iritiran”, te mu je poručio da 9. januara može da radi šta hoćem, ali da ne može srpskom narodu da zabrani da ga proslavlja.
Pročitajte još:Potpredsjednik Republike Srpske poziva Incka da SANKCIONIŠE organizatore proslave Dana Republike
– Mi ćemo da obilježavamo Dan Republike, to je naše pravo i nećemo od toga odustati – naglasio je Dodik.
Dodik je podsjetio da je bio na Skupštini kada je formirana Republika Srpska i da tog 9. januara 1992. godine niko nije nikakve posljedice, nijedan musliman nije osjetio ništa, te da on nije zločinac, već čovjek mira.
– Šta oni hoće!? Hoće da mi prihvatimo njihovu Bosnu kakvu oni misle da treba da bude. Naravno da nećemo. Prije će se desiti da će on prihvatiti Republiku Srpsku kakvu mi hoćemo nego što ćemo mi prihvatiti Bosnu kakvu on hoće – rekao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništv BiH Milorad Dodik podržao je nastojanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne srpski narod u Crnoj Gori, …
VIŠE

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas građane Srpske da dođu 9. januara na Trg Krajine u Banjaluci, da zajednički …
VIŠE

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je visokog predstavnika u BiH da preduzme sankcije protiv organizatora obilježavanja 9. januara …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da “krvavi Božić u Kravici kod Bratunca, kada su muslimanske snage iz …
VIŠE

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović jutros je u Mostaru glasao u drugom krugu za svog kandidata za predsjednika Hrvatske, te poručio da će ova …
VIŠE

Predsjedništvo BiH zauzelo stav o situaciji u Iraku. Divno je kada 4. januara imamo 1. april! Srđan Puhalo, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)