Home Vijesti Dodik: Nema nikakvog integracionog plana u NATO

Dodik: Nema nikakvog integracionog plana u NATO

0

ZVORNIK – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da neće biti nikakvog integracionog plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome se kaže da nema prejudiciranja članstva.
“Veoma je jasno da je Program reformi dokument koji raskida sa kontinuitetom koji smo u prošlosti imali u vezi sa iskazivanjem NATO integracija, kao što je to recimo činio bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić”, rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.
Dodik je naveo da je Ivanić u Predsjedništvu BiH usvojio Spoljnopolitičku strategiju u kojoj piše da je najvažniji prioritet integracija u NATO, i pored činjenice da je Narodna skupština Republike Srpske 2018. godine donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.
On kaže da u Programu reformi nema nijedne riječi o nastavku kretanja BiH u NATO, dodajući da taj dokument ljudi čitaju na razne načine.
Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije u Republici Srpskoj da Program reformi predstavlja ulazak u NATO, Dodik je rekao da je opozicija i ranije tvrdila i sada tvrdi bez obzira šta vide i šta pročitaju, što je njihov politički otklon te vrste.
“Nemoguće je to pripisati SNSD-u. SNSD je tražio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji Rezolucija o vojnoj neutralnosti, dok SDS i PDP za to nisu glasali”, podsjetio je Dodik.
On je dodao da SDS i PDP nekom vlastitom mimikrijom pokušavaju da etabliraju vlastiti položaj.
Dodik navodi da su SDS i PDP, kao učesnici vlasti na nivou BiH, skidali sa dnevnog reda akcioni plan, čime su mu produžavali život, ali da nisu imali snage da dođu u Savjet ministara i da kažu da ga odbijaju.
“Imali su priliku. Zašto to nisu uradili? Ko im je branio? Sada džaba galame”, rekao je Dodik i naglasio da je odbijen akcioni plan i usvojen Reformski plan.
Dodik je rekao da će javnost do detalja biti upoznata o Programu reformi BiH.
“Tu se od naroda ništa nije krilo”, rekao je Dodik.

Let’s block ads! (Why?)