Home Vijesti Dodik: Krajem oktobra NSRS o Deklaraciji SDA i postupcima visokog predstavnika

Dodik: Krajem oktobra NSRS o Deklaraciji SDA i postupcima visokog predstavnika

0

Krajem oktobra biće zakazana sjednica Skupštine RS, a materijali i dokumenti koji se pripremaju neće biti samo odgovor na Deklaraciju bošnjačke SDA, najavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
– Stranački dokument SDA samo je vrh nečega što je visoki predstavnik godinama radio, što je ohrabrivao i što je njegov konačni cilj. Nema nikakvog bosanskog identiteta, a jedina republika koja ovdje može postojati jeste Republika Srpska – rekao je Dodik u intervjuu za današnju Politiku.
On ističe da je sve što je visoki predstavnik radio u BiH ne može da opstane i bude legalizovano, jer je rađeno mimo propisa i Dejtonskog sporazuma.
– Sve to, dakle od Deklaracije SDA i onoga što je radila međunarodna zajednica, biće obuhvaćeno zaključcima Skupštine RS, koji će se bazirati na Ustavu i Dejtonu – reklao je Dodik.

Prema njegovim riječima, bazična stvar jeste da se ne dopusti da se zaboravi da su takozvana Bonska ovlašćenja podvala i prevara, da nisu bazirana na pravu, ali je na bazi njih kroz intervencije visokog predstavnika i putem nametanja rješenja, promijenjen politički sistem u BiH.
– Odbacićemo takvu praksu i sama bonska ovlašćenja, te o tome zatražiti dijalog s Federacijom BiH -rekao je Dodik.
– Ako ne budu htjeli razgovarati, mi ćemo nakon što se odbije dijalog da se stvari u BiH privedu Ustavu BiH, imati legalno pravo da izađemo iz projekata koje je nametnuo visoki predstavnik – naveo je Dodik.
On kaže da su priče kako će se za mjesec dana formirati vlast na nivou BiH neozbiljne i daju ih neodgovorni političari, jer od toga nema ništa.
Napominje da veliki broj projekata stoji.
– Sve to govori o jednoj potpuno besmislenoj zemlji, koju svi iz nekog meni nepoznatog razloga još pokušavaju da očuvaju. Šta će nama Savjet ministara koji neće da verifikuje nešto od važnosti za RS po osam meseci”? – zaključio je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

„Ovo društvo je takvo kakvo je, tu ne pomaže psihologija i sociologija, za to je nadležna psihijatrija.“ Esad Bajtal, …
VIŠE

U Inspektoratu se pravdaju da su nemoćni da riješe slučaj radnice oboljele od karcinoma koja je dobila otkaz. Danijela Batar, v.d. direktora …
VIŠE

Grad Banjaluka otvara nove vrtiće i u prigradskim naseljima, i to za početak u Kuljanima i Vrbanji. Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za …
VIŠE

Kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija i lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će, ako bude premijer, …
VIŠE

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić učestvovao je večeras u Banjaluci u humanitarnoj trci za oboljele od …
VIŠE

Kompletna teritorija Republike Srpske biće pokrivena video nadzorom, a tender za nabavku opreme je u toku, potvrđeno je iz Vlade Republike Srpske. …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)