Home Vijesti DODIK JASAN “Migrantski centri neće biti u Srpskoj”

DODIK JASAN “Migrantski centri neće biti u Srpskoj”

0

Savjet za sprovođenje mira ne može da odlučuje – migrantski centri neće biti u Srpskoj, stav je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i zvaničnika iz Srpske.
Dodik je podsjetio da o tome postoji i zvanična odluka vlasti Republike Srpske. Poručeno je da Evropa ne želi migrante na svojim granicama, te da se zbog toga BiH nalazi u ovakvoj situaciji.
Reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, koji je juče rekao da je dobio obećanje od britanske Ambasade u BiH da će PIK, 5. decembra, razmatrati pitanje migrantske krize i da će biti formirani centri na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske, zvaničnici iz Srpske jasno su poručili i ponovili dobro poznat stav – u Srpskoj neće biti migrantskih centara.
Savjet za sprovođenje mira ne može da donosi odluke u vezi s migrantskom krizom u BiH, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.
– Postoji odluka vlasti u Republici Srpskoj da na njenoj teritoriji neće biti pravljeni centri za migrante i tako će i biti – poručio je Dodik.

Ocijenjeno je da je Republika Srpska mala zemlja s malom ekonomijom i društvom, da bi mogla nositi teret migrantske krize, koji je svaka zemlja riješila kako je mogla.
– Tu je jasan stav. Možda za to ima želja, ali nismo spremni i ne želimo nikakve migrantske centre u Srpskoj – rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Srpske.
Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović takođe, smatra neprihvatljivim otvaranje migrantskih centara na teritoriji Srpske.
– Migrantska kriza nije na vrijeme shvaćena ozbiljno i kao realnost na našim prostorima. Trebalo je mnogo prije izvršiti pripreme da bi se ona dočekala, da se migrantima pruži pomoć koji im je potrebna u ovom trenutku – ističe Čubrilović.
Čubrilović kaže da Evropska unija ne želi taj problem kod sebe i na svojim granicaama, i da je posljedica svega toga, ono što se dešava u BiH.
(RTRS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Među brojnim preprekama BiH ka članstvu u EU nalazi se i bilateralni sporazum koji imamo sa Sjedinjenim Američkim Državama o imunitetu njihovih …
VIŠE

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je usvajanjem u …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija trebalo bi da kaže kada će i kako vratiti ustavne nadležnosti Republike Srpske na šta ga …
VIŠE

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da nije uradio ništa na štetu ovog grada kada je riječ o zemljištu Poljoprivredne …
VIŠE

Delegati u Vijeću naroda Republike Srpske, sa izuzetkom Slavka Dunjića, prema vrijednosti prijavljene imovine izgledaju kao siromasi u odnosu na …
VIŠE

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je danas da od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije dobio Program reformi BiH. – SDS …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)