Home Biznis Dodik: Iduća godina će biti godina investicija

Dodik: Iduća godina će biti godina investicija

6

18.12.2021. / 14:30

JAHORINA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će iduću godinu poglasiti godinom važnih investicija jer je Republika Srpska, koja tada slavi tri decenije postojanja, ušla u fazu da može da pravi kapitalne objekte, a jedan od njih je Olimpijski centar Jahorina.

Foto: Srna

Dodik je istakao da je Jahorina danas jedno od najvećih regionalnih gradilišta, poslije “Beograda na vodi”, i svakako je primjer kako se mogu animirati investitori i kako njihova zainteresovanost može biti održiva.

“Čast je ovdje biti i svjedočiti još jednom uspjehu koji smo nesumnjivo ostvarili zajedničkim naporima, ne samo gradeći sve ovo na Jahorini već i dokazujući da to možemo”, rekao je Dodik na otvaranju gondole “Poljice” na Jahorini.

On je dodao da to podrazumijeva spremnost institucija, od lokalnih do republičkih, da budu u važnim i rigoroznim procedurama da mogu da daju dozvole i vrše kontrole.

Dodik je najavio da slijede ulaganja i na Manjači, Igrištima i na drugim mjestima, radiće se, kaže, i na ovom prostoru i na vodovodu, kanalizaciji, dovođenju električne energije, te gondole iz pravca Pala do vrha planine.

“Kada to završimo, čeka nas gondola od Lukavice do planine. Uvijek ima velikih poslova, a jedan od najvećih u ovom gradu biće tunel koji ćemo početi da radimo u narednoj godini koji povezuje Lukavicu i Pale, a omogućiće da ta komunikacija ne bude duža od deset minuta”, rekao je Dodik.

On je dodao da ima razlog zašto će narednu godinu proglasiti godinom investicija, napomenuvši da 9. januara počinje obilježavanje 30 godina Republike Srpske koja je izašla iz faze da stalno nešto popravlja, krpi, a ušla u fazu da može da pravi kapitalne objekte, što je nesumnjivo Jahorina.

“Uvjeren sam da će Jahorina svih narednih godina ostati top destinacija i učinićemo da to tako bude”, istakao je Dodik.

Za iduću godinu je rekao da slijedi izgradnja auto-puta, koji je prioritet, te brze saobraćajnice od Višegrada do Lukavice.

“To su velike investicije, to nije malo, populacija od milion ljudi je zaista sposoobna ako može sve da ih ponese, a ja kažem da smo mi sposobni. To pokazuje sve ono što smo ostavili iza nas”, istakao je Dodik. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)