Home Vijesti DODIK: Džaferović i Komšić opstruišu gradnju gasovoda i aerodroma Trebinje

DODIK: Džaferović i Komšić opstruišu gradnju gasovoda i aerodroma Trebinje

0

SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su druga dva člana Predsjedništva odbila inicijativu za izgradnju gasovoda iz Srbije prema Banjaluci, kao i raspravu i uvrštavanje u dnevni red današnje sjednice inicijativu vezanu za aerodrom Trebinje, što govori o opštoj opstrukciji koja vlada u BiH prema Republici Srpskoj.
– Mi već 10 godina čekamo tu vrstu priče oko izgradnje gasovoda. Mislim da je nerazumno i u sferi zaista patološkog pristupa da se onemogućava jedan ovakav projekat koji treba da obezbijedi redovno snabdijevanje gasom dijela BiH i Republike Srpske – istakao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH.
On je rekao da se sva galama i opstrukcije Šefika Džaferovića i Željka Komšića najbolje vide na današnjem primjeru – opstrukciji pomenutih projekata.
– Takvo ponašanje apsolutno destabilizuje BiH i dovodi do velikog nerazumijevanja i nefunkcionisanja – istakao je Dodik, upitavši kakvu budućnost Republika Srpska može da očekuje sa ovakvom politikom iz Sarajeva.
(RTRS)

Prethodni tekstZoranu Marjanoviću 40 godina za ubistvo Jelene

Adblock test (Why?)