Home Vijesti Dodik čestitao Vučiću Dan državnosti: Srpsku i Srbiju vežu snažne i neraskidive...

Dodik čestitao Vučiću Dan državnosti: Srpsku i Srbiju vežu snažne i neraskidive veze

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije, povodom Dana državnosti Republike Srbije – Sretenja.
– Poštovani predsjedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije – Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje – naveo je Dodik u čestitki.
On je istakao da su svi u Republici Srpskoj izuzetno ponosni što je Srbija, sa Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički sve jača i kao takva, veliki oslonac svim Srbima gdje god da žive.
– Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, a vjerujem i svjetla budućnost – naglasio je Dodik.
Dodik je izrazio zahvalnost Vučiću i državnom rukovodstvu Srbije na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Republici Srpskoj, kao i na novima sa kojima će, kako je naveo, nastaviti da stvaraju uslove za bolji život građana.
– Poštovani predsjedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.
Srbija sutra obilježava Dan državnosti, ustanovljen u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije koja su se dogodila na Sretenje, 15. februara – Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine, koji predstavlja začetak moderne Srbije.
Adblock test (Why?)