Home Vijesti Dodik: Bez bazičnog dogovora 3 naroda BiH NE MOŽE DA PREŽIVI

Dodik: Bez bazičnog dogovora 3 naroda BiH NE MOŽE DA PREŽIVI

28
0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da nikada nije odustao od pozivanja na poštivanje izvornih principa Dejtonskog mirovnog sporazuma i naglasio da će BiH teško naći načina da preživi ukoliko se ne vrati bazičnom dogovoru tri naroda.
– Ponekad čak i mislim da samo Republika Srpska drži do Dejtona, da niko drugi ne drži – istakao je Dodik.
On je podsjetio da niko iz međunarodne zajednice nije reagovao na deklaraciju SDA u kojoj se kaže da nema Republike Srpske i kojom se traži uređenje BiH prema njihovom kriterijumu.
– Stranci su rekli – “pa to je samo jedno od mišljenja”, a kada mi iz Republike Srpske kažemo da BiH ne funkcioniše onda se diže cijeli svijet – izjavio je Dodik sinoć za RTRS.
Propaganda
On je naglasio da je na priči o 300.000 ubijenih Bošnjaka ranije kreirana međunarodna politika protiv Srba, koja se i dalje zadržava.
– Ta priča o 300.000 ubijenih Bošnjaka pokazala se kao totalna neistina i laž, koja je korišćena u propagandne svrhe – istakao je Dodik.
Prema njegovim riječima, uprkos najavi američkog predsjednika Donalda Trampa da se SAD neće miješati u unutrašnja pitanja u BiH, očigledno je da postoji miješanje.
Pročitajte još:DODIK OŠTRO PORUČIO “Niti ćemo otići odavde, niti ćemo kome dati svoj grunt”“OZBILJNO SHVATAMO PRIJETNJE” Palmer rekao da su Dodikovi stavovi antidejtonski i opasni“RSEXIT” Dodikov slogan za izbore ili dugoročna strategija Srpske

– Čak postoje prijetnje. Ovo što smo čuli prije dva dana od (specijalnog izaslanika Stejt departmenta za zapadni Balkan Metjua) Palmera (da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik predstavlja prijetnju koju treba shvatiti veoma ozbiljno) klasična je prijetnja. Palmer je jedan od službenika, nije ni on vječan. Bili su mnogi koji su bili još rigidniji u prijetnjama – od Rafija Gregorijana, pa smo sve to nekako preživjeli – kaže Dodik.
Podrška Srbije
Dodik je rekao da se Srbija ne miješa u unutrašnja pitanja niti BiH, niti Crne Gore, te da Srbija čini više nego ranije da podrži srpski narod gdje god se nalazio.
On je podsjetio na raniju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se srpskom narodu više nikada neće desiti “Oluja”.
Govoreći o markiranju međuentitetske linije razgraničenja, Dodik je naglasio da je to obaveza iz Dejtonskog mirovnog sporazuma koju treba sprovesti, podsjetivši da je na tome insistirao još kada je bio premijer Republike Srpske.
– Republika Srpska i Federacija BiH su dužne da naprave zajedničku komisiju da bi markirale međuentitetsku liniju razgraničenja. Nije tačno da je riječ o granici – objasnio je Dodik.
“Jedinstvom sačuvati imovinu Srpske”
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neophodno srpsko jedinstvo kako bi bila sačuvana imovina Republike Srpske, u koju spada i poljoprivredno zemljište.
– Ustavni sud BiH je okupacijski sud. Poljoprivredno zemljište je svim relevantnim odlukama do sada bilo tretirano kao imovina Srpske, pa čak i arogantog (bivši visoki predstavnik u BiH) Pedija Eštauna, koji je napisao da je to državna imovina Republike Srpske – rekao je Dodik za RTRS i ponovio da odluka o poljoprivrednom zemljištu mora biti povučena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Lider Srpske napredne stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju članovima Glavnog odbora svoje stranke govorio o mnogim temama …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. …
VIŠE

Specijalizovani tužilac obavijestio je predsjednicu Specijalizovanih vijeća Kosova o svojoj namjeri da pokrene postupke pred Specijalizovanim …
VIŠE

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će posjetiti Beograd 24. marta, javljaju ruski mediji. Kako se očekuje, Lavrov će posjetiti srpsku prestonicu …
VIŠE

Stranka demokratske akcije pristaje na odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, ali pod jednim uslovom – da paralelno s tim bude ukinuto …
VIŠE

Član Glavnog odbora SNSD Milica Marković izjavila je Srni da je bivšem visokom predstavniku u BiH i propalom političaru Volfgangu Petriču, koji …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)