Home Biznis Dodatnih 10 miliona KM za poljoprivrednike treba pravilno rasporediti

Dodatnih 10 miliona KM za poljoprivrednike treba pravilno rasporediti

0

17.02.2022. / 17:03

BANJALUKA – Dodatnih 10 miliona KM koji je Vlada Republike Srpske izdvojila za poljoprivrednike Srpske biće velika pomoć ukoliko sredstva budu pravilno raspoređena, rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković.

Foto: Pixabay

On istakao da je Vlada Republike Srpske današnjom odlukom izašla u susret i odobrila poljoprivrednicima dodatna sredstva za pomoć proljećnoj prihrani ozimih usjeva i pripremi sjetve u optimalnim rokovima, imajući u vidu činjenicu da su proizvođači u velikim problemima usljed energetske krize i nedostatka đubriva.

“U ovom momentu najvažnije je izvršiti prihranu ozimih kultura i blagovremeno obaviti sjetvu. Svi sektori poljoprivredne proizvodnje su u gotovo podjednako teškoj situaciji”, rekao je Marinković.

On je ukazao da osnovni uzrok svih problema poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske leži u činjenici da Savjet ministara još nije uveo zaštitne mjere za poljoprivredne proizvode.

“Ovo će samo doprinijeti daljem urušavanju poljoprivredne proizvodnje”, naglasio je Marinković.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o stanju poljoprivredne proizvodnje, plasmanu proizvoda i cijenama repromaterijala u ovoj godini u kojoj se navodi da će iz Kompenzacionog fonda biti obezbijeđeno 10 miliona KM za finansiranje poljoprivredne proizvodnje. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)