Home Vijesti DNS IDE U OPOZICIJU Na pomolu RASKID najdugovječnije koalicije u Srpskoj

DNS IDE U OPOZICIJU Na pomolu RASKID najdugovječnije koalicije u Srpskoj

0

ISTOČNO SARAJEVO – Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD i da u buduće djeluje kao opozicija, potvrdio je ovo za Srpskainfo poslanik u Narodnoj skupštini RS i predsjednik Opštinskog odbora DNS Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.
Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS je jasno da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD – istakao je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje od strane SNSD kao najvećeg koalicionog partnera prema stavovima njegove stranke, koja je ujedno i druga po snazi politička partija unutar koalicije.
– DNS ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS u narednih dan dva – rekao je Glavaš za Srpskainfo.

Prethodni tekstKostrešević imenovan za v.d. direktora “Puteva Srpske” Let's block ads! (Why?)