Home Ostalo Odložen nastavak sjednice Narodne skupštine RS

Odložen nastavak sjednice Narodne skupštine RS

0

Na vanrednom Kolegijumu Narodne skupštine RS odlučeno je da se odloži nastavak sjednice, a da se sutra u pola deset održi kolegijum na kojem će se donijeti odluka o zakazivanju posebne sjednice povodom nedavnih događaja u Prijedoru i Glamočanima.

Nedeljko Čubrilović je rekao da Kolegijum osuđuje ubistava koja su se desila u nedjelju i sinoć i zahtijeva da se što prije razriješe sve okolnosti.

Perica Bundalo, šef Kluba PDP-a, predložio je ranije da se nastavak skupštine ili odgodi do sutra ili da se tačke o policiji i javnom redu i miru povuku danas s dnevnog reda, a da se nastavi raditi na drugim tačkama.

Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a, je rekao da je ubistvo pokazalo da se situacija otela kontroli Ministarstvu unutrašnjih poslova, i zatražio da vrh MUP-a podnese ostavku.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojima se propisuju prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima prekršaja.

(Nezavisne)