Home Biznis Đurić dobio unaprijed više od dva miliona KM za zgradu Privredne komore

Đurić dobio unaprijed više od dva miliona KM za zgradu Privredne komore

0

01.04.2021. / 17:00

BANJALUKA – Odlazeći predsjednik Privredne komore RS, suvlasnik i direktor preduzeća GP „Krajina“ Borko Đurić naplatio je od Područne privredne komore Banjaluka  2,3 miliona KM avansa za izgradnju zgrade u koju bi se trebale preseliti područna i republička komora.

FOTO: CAPITAL

„Nekretnine, postrojenja i oprema u pripremi se u najvećem dijelu odnose na građevinski objekat u izgradnji i prateću opremu i namještaj. Od tog iznosa, 2.310.000 KM se odnosi na avans dat GP „Krajina“ za izvođenje građevinskih radova na objektu”, stoji u revizorskom izvještaju o poslovanju Područne privredne komore Banjaluka.

Kako je portal CAPITAL ranije pisao, Područna privredna komora Banjaluka zadužila se emisijom obveznica za 1,1 milion maraka kako bi kupila pomenutu  zgradu u banjalučkom naselju Centar Aleja, a koju je gradilo preduzeće GP “Krajina”.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je ranije da će od novca dobijenog emisijom platiti dio kupoprodajne cijene koji je ostao neisplaćen i opremiti prostorije.

Dio cijene zgrade finansirali su i od novca koji su dobili ranije od Republike Srpske za zgradu u kojoj je smještena Akademija nauka i umjetnosti u centru Banjaluke.

Područna privredna komora Banjaluka trenutno je u zgradi Muzeja Republike Srpske gdje posjeduje kancelarije, gdje je smještena i republička Privredna komora, a nove prostorije imaće u ulici Branka Ćopića u blizini MF banke i Mercatora, u naselju Centar Aleja.

Naselje Centar Aleja decenijama već gradi GP „Krajina“.

CAPITAL: Bojana Ninković

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here