Home Region Đukanović: Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti neće biti povučen

Đukanović: Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti neće biti povučen

0

PODGORICA – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas da tenzije stvorene zbog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ne mogu da ugroze stabilnost Crne Gore i istakao da Vlada neće povući predloženi zakon.

“Zašto bismo povlačili zakon na kome radimo više godina”, upitao je Đukanović i dodao da DPS, čiji je lider, “nije nikada bila zatvorena ni za jednu inicijativu koja je u smjeru poboljšanja zakonskog rješenja”.

Đukanović je rekao da ne zna dokle mogu da idu tenzije koje su stvorene u vezi sa ovim pitanjem.

“Ali, u svakom slučaju znam da ne mogu da odu toliko daleko da ugroze ono što je ključna tekovina Crne Gore, to je stabilnost, koju, kao što ste vidjeli u svim prethodnim pokušajima ugrožavanja, država Crna Gora apsolutno obezbjeđuje”, rekao je Đukanović novinarima nakon svečane akademije povodom Dana Pravnog fakulteta u Podgorici.

Đukanović je potvrdio da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o zakonu o slobodi vjeroispovijesti tokom nedavnog susreta u Tirani.

“Nije bilo tu prilike za neku detaljniju razmjenu mišljenja. NJegovo interesovanje za zakon sam zaista potpuno dobronamjerno i prijateljski razumio, kao zainteresovanost čovjeka koji vodi susjednu državu o dešavanjima u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

Đukanović je rekao da je Vučiću prenio šta je poenta zakona i šta su procedure koje taj zakon pokušava da normativno utemelji.

“Nismo vodili nikakvu polemiku. Razumio sam da on vjerovatno ima nekih rezervi i nedoumica, pokušao sam da mu u nekoliko rečenica približim manipulacije u medijima regiona o tome. Manipulacije u smislu da se nedovoljno vjerno interpretira ono što su norme zakona”, naveo je Đukanović.

On je dodao da određeni subjekti pokušavaju da zakon predstave kao neko državno nasilje, a da nije riječ o tome.

“Riječ je o aktu koji je vrlo pažljivo pripremljen i koji ima punu saglasnost sa svih evropskih adresa”, istakao je Đukanović.

On je dodao da se zakon donosi sa željom da na savremen način budu uređeni odnosi između države i crkve.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of