Home Vijesti ĐOKIĆ: KATEGORIJA ENERGETSKI ZAŠTIĆENOG KUPCA, NAKON SOCIJALNE KARTE

ĐOKIĆ: KATEGORIJA ENERGETSKI ZAŠTIĆENOG KUPCA, NAKON SOCIJALNE KARTE

0

BANJALUKA – Ministar energetike u rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas u Banjaluci da će nakon izrade socijalne karte u Srpskoj biti završena aktivnost koja se odnosi na uvođenje kategorije energetski zaštićenog kupca.
“Vlada Srpske je spremna za rješavnje ovog pitanja, a u toku je izrada socijalne karte bez čega ga nije moguće definisati. Ne smijemo se ogriješiti o ljude koji bi bili u ovoj kategoriji, a nakon izrade socijalne karte aktivnost će biti okončana”, rekao je Đokić u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom poslaničkih pitanja ministrima u Vladi Srpske – Aktuelni čas.
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić istakla je danas u Banjaluci da se godišnje u Srpskoj izdvaja 3,3 miliona KM za finansiranje razvojnih projekata u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama, ali da je potrebno povećati ovaj iznos.
“Ministarstvo uprave i lokalne samouprave opredijeljeno je za ravnopravan razvoj lokalnih jedinica, a pogotovo nerazvijenih i izrazito nerazvijenih. Konstantno se zalažemo za povećanje iznosa novca koji godišnje dobijaju”, rekla je Jujićeva.
Ona kaže da postoje razmišljanja o osnivanju agencije koja bi se bavila problemima nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave, kojih ima 35.
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir rekao je da se čekaju rezultati inspekcije u pojedinim visokoškolskim ustanovama čiji kadar je osumnjičen za izdavanje lažnih diploma.
On kaže da Ministarstvo čeka informacije Tužilaštva BiH u vezi sa ovim slučajem.
Adblock test (Why?)