Home Biznis Đokić: Državne akcije u „Krajinapetrolu“ prodavaće IRB

Đokić: Državne akcije u „Krajinapetrolu“ prodavaće IRB

0
– Ministar energetike potvrdio informacije CAPITAL-a da je INA analizirala poslovanje „Krajinapetrola“

BANJALUKA – Prodaja državnih akcija u „Krajinapetrolu“ će se vršiti od strane Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske, a na osnovu pravila prodaje na berzi, rekli su u Ministarstvu energetike i rudarstva RS.

Odgovarajući na pitanja CAPITAL-a iz resora kojim rukovodi ministar Petar Đokić su rekli da IRB postupak prodaje akcija „Krajinapetrola“ može pokrenuti uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

„Pretpostavljamo da će jedan od zainteresovanih biti i INA, koja je vršila određene analize poslovanja `Krajinapetrola`“, naveo je Đokić.

Portal CAPITAL objavio je juče da je Vlada Republike Srpske spremna da proda državni udio u „Krajinapetrolu“ i da je već dala dozvolu da hrvatska „Industrija nafte – INA“ izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća.

“Krajinapetrol” želi i bivši direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“ Nedeljko Kesić koji je uložio milione maraka u pokušaju da prije INA-e kupi akcije tog posljednjeg preduzeća iz naftnog sektora u kojem je Srpska najveći akcionar, a što smo objavili danas.

CAPITAL: S. Šurlan

Ključne riječi:& & , , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of