Home Biznis Đajić neće na vrijeme završiti garažu od 35 miliona KM (FOTO)

Đajić neće na vrijeme završiti garažu od 35 miliona KM (FOTO)

0

21.09.2022. / 15:04

BANJALUKA – Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra u Banjaluci za čiju je izgradnju izdvojeno 35 miliona maraka neće biti završena krajem ovog mjeseca kako je to predviđeno ugovorom.

FOTO: Capital

Na tabli koja daje osnovne informacije o ovom projektu kao rok za završetak se navodi septembar ove godine.

Međutim, ne treba biti građevinski inženjer da bi se zaključilo kako to neće biti ispoštovano.

Direktor i vlasnik preduzeća “Marković invest RM” iz Laktaša,  koje je dobilo ovaj izuzetno vrijedan posao Rade Marković kaže kako je novi rok za završetak, kraj ove godine.

FOTO: Capital

Rok je dvanaesti mjesec ove godine, otprilike će biti tada. Imali smo velike probleme sa cijenama materijala koje su ludovale i mijenjale se na svakodnevnom nivou. Trudimo se i borimo maksimalno”, kazao je Marković.

On nije spominjao probleme oko slijeganje zemlje, a o kojima se mnogo pisalo u posljednje vrijeme. Uprava UKC-a na čelu sa direktorom Vladom Đajićem ih je uglavnom negirala ili pokušavala da ublaži.

FOTO: Capital

Podsjećamo, neimari su potporne zidove koji su se pod teretom zemlje nakrivili podupirali bagerom.

Slučaj je krajem jula ispraćen i od strane Inspektorata Republike Srpske, čiji su inspektori utvrdili kako nije bilo nepravilnosti u pogledu gradnje objekta.

Inače, gradanja objekta treba da se realizuje u dvije faze. Prva obuhvata garažu sa 2.500 parkig mjesta na četiri etaže, dok će se u drugoj fazi graditi komercijalni sadržaji.

Radovi su počeli u junu 2020. godine, a dogovoreno je da se plaćanje vrši u 50 jednakih rata. Prema računici iz Uprave UKC-a, kroz naplatu parkinga trebala bi da se otplati za 17 godina.

Informacije smo pokušali da dobijemo i od direktora Đajića, ali nam se na telefon nije javljao. Do objave ovog teksta odgovore na naša pitanja nismo dobili ni od službe za informisanje UKC-a.

CAPITAL: D. Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)