Home Biznis Direktor dobojske bolnice priznao krivicu: Gajić pristao na 10 mjeseci zatvora

Direktor dobojske bolnice priznao krivicu: Gajić pristao na 10 mjeseci zatvora

0

26.05.2022. / 16:42

BANJALUKA – Direktor Javne zdravstvene ustanove bolnica “Sveti Apostol Luka” u Doboju Mladen Gajić, koji je optužen za nesvjestan rad u službi u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme, priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na deset mjeseci zatvora.

Foto: Srna

Njegov advokat Siniša Mikić je potvrdio da je optuženi sa Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Advokat Mikić je istakao da je njegov klijent optužen da je u nehatu počinio pomenuto krivično djelo.

Optuženi Gajić  je u pritvoru proveo tri mjeseca, tako da mu je ukoliko sud prihvati sporazum ostalo da izdrži još samo sedam mjeseci kazne.

Optužnica Gajića tereti da je kao direktor ove zdravstvene ustanove, u okolnostima proglašene vanredne situacije za teritoriju Republike Srpske, zbog epidemiološke situacije usljed virusa korona,  proveo postupak javne nabavke zaštitnih odijela i maski za potrebe bolnice i JU “Dom za starija lica Doboj” Doboj pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci, ukupne vrijednosti 136.918 KM koji se nije mogao primijeniti u provođenju postupka zajedničke javne nabavke.

Optuženi je svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa i propuštanjem dužnosti nadzora,  koji se ogleda u tome da je umjesto ugovorene medicinske robe isporučena nemedicinska roba, oštetio budžet grada Doboja u iznosu od 82.320 KM

Prema navodima optužnice, Gajić je ugovor  o nabavci zaštitnih odijela i maski zaključio sa pravnim licem “Travel for fun” d.o.o Banjaluka, koji nije ispunjavao kvalifikacione uslove za učešće u predmetnoj nabavci u pogledu sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti. Glas Srpske

Tagovi:

Adblock test (Why?)