Home Ostalo Detalji tragedije u Visokom: Ubila jetrvu zbog crne magije?

Detalji tragedije u Visokom: Ubila jetrvu zbog crne magije?

0

Tragedija koja se dogodila u mjestu Topuzovo Polje kod Visokog potresla je sve mještane ovog mjesta. Jedna ženska osoba je ubijena, a tri ranjene nakon upotrebe vatrenog oružja.

Sve se dogodilo u dvorištu porodičnih kuća pripadnika romske nacionalnosti u mjestu Topuzovo Polje nakon što je ženu na putu ispred kuće, nezvanično, ubila njena rodica.

U pokušaju da je spriječe u tome ranjene su tri osobe, potvrđeno je Klixu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ovu porodicu prije nešto više od sedam dana pogodila je tragedija kada je mladić iz ovih porodica izvršio samoubistvo, a ono što se danas dogodilo novi je šok.

– Od tog dana kada je preminuo mladić u dvorištu je stalno bilo ljudi, a ono šta se danas dogodilo je velika tragedija. Mnogi su spominjali da postoje određeni problemi i netrepeljivost, a da li je to razlog, niko ne zna – kazao je jedan od mještana za Klix.

Prema riječima mještana, žena čiji se sin ubio nedavno, danas je, navodno, pucala u djeverovu suprugu koju je i ubila, a tom prilikom ranila je djevera i njegovog sina i još jednu osobu.

Jedna osoba koja je povrijeđena, najvjerovatnije djever koji je pogođen u glavu, prevezen je na KUM Sarajevo, a druga osoba na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica.

Uviđaj su obavili pripadnici PS Visoko pod rukovodstvom dežurnog Kantonalnog tužioca Zeničko-dobojskog kantona, a detalji ovog slučaja još nisu poznati od nadležnih.