Home Vijesti Deset osoba preminulo, još 140 novozaraženih

Deset osoba preminulo, još 140 novozaraženih

0

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 779 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 140 osoba.
Radi se o 63 muških i 77 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 88 srednje i 38 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Trebinja, 22 iz Banjaluke, 17 iz Ljubinja, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, po sedam iz Bileće, Doboja i Istočne Ilidže, po četiri iz Bijenjine, Gradiške i Zvornika, tri iz Кotor Varoša, po dvije iz Laktaša, Pala, Ribnika, Foče, Čelinca i Šamca i po jedna iz Bratunca, Gacka, Dervente, Кozarske Dubice, Modriče, Novog Grada, Petrovca, Prnjavora, Rogatice, Srebrenice, Teslića i Han Pijeska.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i šest žena srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i i po jedna iz Trebinja, Ljubinja, Srpca, Čelinca, Кotor Varoša, Prnjavora, Doboja i Broda.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.211 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 2.060 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.905 osoba, a testirano je ukupno 183.091 osobe.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 563, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 213, a u opštim bolnicama 350.U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.514 osoba, a nadzor je završen kod 129.581 osobe.

Let's block ads! (Why?)