Home Vijesti DEMOS pozdravlja dogovor Predsjedništva

DEMOS pozdravlja dogovor Predsjedništva

0

BANJALUKA – Demokratski savez – DEMOS pozdravlja postizanje političkog dogovora kojim je, nakon skoro godine, konačno odblokirano konstituisanje Savjeta ministara i ispoštovana demokratska volja građana iskazana na opštim izborima 2018. godine.
“Za sve građane Republike Srpske i BiH veoma je važno da zajednički organi i institucije konačno počnu da rade u punom kapacitetu, posebno imajući u vidu da su, zbog nepostizanja političkog dogovora, blokirana značajna sredstva, posebno ona namijenjena za infrastrukturne projekte koji su okosnica razvoja cijelog društva”, saopšteno je iz ove stranke.
U DEMOS-u izražavaju uvjerenje da će, nakon jučerašnje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, splasnuti političke tenzije i da će zajedničke institucije, nakon postizanja političkog dogovora, biti odblokirane i početi da se bave pitanjima bitnim za kvalitetniji i bolji život svih građana Republike Srpske i BiH.
“Jasno je da je političkim strankama koje su pobijedile na izborima u Republici Srpskoj narod dao mandat da ga vode i predstavljaju i da preuzmu odgovornost za procese i aktivnosti koje rade u službi i u interesu građana”, ističe se u saopštenju.
Zbog toga, dodaje se, DEMOS još jednom pozdravlja konačno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg što je važan korak ka konstituisanju novog Savjeta ministara i ističe važnost postizanja političkog kompromisa.
Let’s block ads! (Why?)