Home Crna hronika Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora

Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora

0


Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je pukovnik u penziji Vojske Republike Srpske Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora.

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je pukovnik u penziji Vojske Republike Srpske Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora zbog, kako je navedeno, počinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke.

Ružica Lukajić, supruga Daneta Lukajića, rekla je da je o potvrđivanju prvostepene presude obaviještena jutros i da će biti podnesena žalba Ustavnom sudu Hrvatske.

“Nažalost, ovim je potvrđeno da je riječ o montiranom procesu i da je presuda politička. U narednom periodu ćemo se žaliti Ustavnom sudu Hrvatske kako bi, nakon toga, mogli da se obratimo Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu”, rekla je Lukajićeva.

Ona je napomenula da postoji mogućnost da njen suprug, koji se nalazi u zatvoru Remetinec, kaznu služi u Republici Srpskoj.

Lukajić je uhapšen 30. juna 2018. godine u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio zločin nad ratnim zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke u septembru 1992. godine.

On je uhapšen dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Agencije

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of