Home Servisne Danas sahrana generala Milovanovića

Danas sahrana generala Milovanovića

0

General Manojlo Milovanović biće sahranjen danas u 13 časova, na banjalučkom groblju Rebrovac.


Foto: YouTube/Screenshot

Komemorativni skup počeo je u 11 časova u Banskom dvoru u Banjaluci.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović preminuo je u srijedu, 9. oktobra, u Banjaluci u 76. godini, a brojni zvaničnici Republike Srpske ocijenili su da je otišao čovjek koji je dao veliki doprinos u najtežim trenucima odbrane Srpske. Milovanović je bio ministar odbrane Srpske od 1998. do 2001. godine, te član Senata Republike Srpske od 2009. godine.

Manojlo Milovanović rođen je 21. novembra 1943. godine u selu Laminci kod Gradiške. Podoficirsku školu, smjer oklopno-mehanizovane jedinice završio je 1961. godine, a Vojnu akademiju, kopnena vojska, smjer oklopno-motorizovane jedinice 1966. godine. Komandno-štabnu školu taktike kopnene vojske završio je 1977. godine, a Komandno-štabnu školu operatike 1987. godine.

U ЈNA je odlikovan Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom narodne armije sa srebrnom zvijezdom, Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima, Ordenom rada sa zlatnim vijencem. U Vojsci Republike Srpske odlikovan je Ordenom Nemanjića i Ordenom Karađorđeve zvijezde Republike Srpske prvog reda. Penzionisan je 22. decembra 2000. godine.