Home Servisne Danas prijatno toplo, ponegdje i do 28 stepeni

Danas prijatno toplo, ponegdje i do 28 stepeni

0

U cijeloj BiH danas će biti sunčano i toplije vrijeme, uz malu lokalnu oblačnost, sa najvišom dnevnom temperaturom do 28 stepeni Celzijusovih.


Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Mačak hoda po ogradi u svitanje.

Jutros je pretežno vedro, na planinama svježe, a oko rijeka i po kotlinama moguća je magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana će biti pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu, ponegdje i umjerenu oblačnost.

Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na planinama oko 17 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

STANJE NA PUTEVIMA

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, posebno na dionicama pored Save, Bosne, Drine i Lašve, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozi se po pretežno suvim kolovozima uz dodatan oprez zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, a regulisan je saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode na dionicama magistralnih puteva Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Johovac-Rudanka, te regionalnim putevima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

U toku su radovi i na auto-putu Gradiška-Banjaluka na lokalitetu Mahovljanske petlje, kao i postavljanje naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”.

Zbog aktiviranih klizišta vozila prolaze jednom trakom na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, kao i lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke režim u odvijanju saobraćaja je izmijenjen na lokacijama na kojima se izvode radovi i regulisan saobraćajnom signalizacijom.

Kada je riječ o FBiH, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine saobraćaj je zbog radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na regionalnom Kiseljak-Kreševo sutra će od 8.00 do 19.00 časova zbog radova biti obustavljen saobraćaj, a alternativni pravac je Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od pola časa poslije ponoći do 4.30 časova ujutro.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Radovi usporavaju saobraćaj i na dionicama magistralnih puteva Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Donji Vakuf-Travnik, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ i Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema zadržavanja. I dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske.

Iz AMS-a savjetuju vozačima da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.