Home Vijesti DAN REPUBLIKE U BRČKOM Dodik: Obilježavanje 9. januara izbor i pravo srpskog...

DAN REPUBLIKE U BRČKOM Dodik: Obilježavanje 9. januara izbor i pravo srpskog naroda

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Brčkom da je obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske izbor i pravo srpskog naroda na svoj datum i dan.
– Institucije su odlučile da je 9. januar Dan Republike i tako će i biti. Ekipa ljudi koja se nalazi u zajedničkim institucijama neće oklijevati da upotrijebi maksimalan kapacitet da odbrani minimalni interes Republike Srpske – poručio je Dodik u Brčkom, gdje je prisustvovao obilježavanju Dana Republike.
Dodik je rekao da ne može biti prihvaćeno ono što radi Ustavni sud BiH, jer on nije legitiman, niti je izraz suvereniteta BiH, jer u njemu sjede tri stranca.
– Sve odluke uperene protiv odluka srpskog naroda bile su motivisane većinama koje čine tri stranca i dva Bošnjaka koja su, bez oklijevanja, uvijek, glasala na štetu Republike Srpske – napomenuo je Dodik.
On je istakao da je Republika Srpska hrišćanska i zemlja srpskog naroda u kojoj mogu da žive i drugi narodi, jer je njihova i sloboda srpskog naroda.
– Republika pokazuje demokratsko lice, sposobnost da očuva institucije, da vodi računa o svom narodu i da je sve tješnje povezana sa Srbijom u svim elementima ukupnog života – od privrednog, infrastrukturnog, obrazovnog, zdravstvenog i svakog drugog. Republika je sposobna da očuva privredni potencijal – rekao je Dodik novinarima.
On je naveo da više nije važno šta misli američki ambasador, niti OHR jer se srpski narod ne petlja u praznike bilo koje zemlje, te to ne bi trebalo da radi ni američki ambasador.

Dodik je dodao da će na proslavu 9. januara u Brčkom doći i sljedeće godine kao što je činio i proteklih deset.
Nakon svečanog prijema ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić posjetila je Kancelariju Vlade Srpske u Brčkom gdje je u toku aukcija slika za izgradnju Dnevnog centra na Kosovu i Metohiji.
Pročitajte još:OBILJEŽEN DAN REPUBLIKE U BRČKOM Nakon polaganja vijenaca priređen svečani prijem
Dan Republike Srpske u Brčkom je danas obilježen polaganjem vijenaca na spomen-obilježje palim srpskim braniocima Brčkog i svečanim prijemom.
Vijenac su položili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković.
Cvijeće su položili i ministri uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, rudarstva i energetike Petar Đokić, trgovine i turizma Suzana Gašić, porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, narodni poslanik Nedeljko Ćorić.
Na Spomen-obilježje cvijeće su položili i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, političkih partija, te javnog i političkog života.
Nakon polaganja vijenaca, obilježavanje Dana Republike u Brčkom nastavljeno je svečanim prijemom zvanica u hotelu “Jelena”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Nakon što je danas uspješno okončan završni razgovor imenovane ambasadorke BiH u Češkoj Republici Martine Mlinarević ona bi sredinom januara …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kazao je da Srpska nema namjeru da mijenja datum obilježavanja Dana Republike, …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su gasifikacija i izgradnja auto-puta koji Banjaluku treba da poveže sa …
VIŠE

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenule su postupak protiv pripadnika Oružanih snaga BiH Nikole Lazarevića povodom pisanja pojedinih …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da je saradnja ove institucije i novinara kvalitetna i naveo …
VIŠE

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa Milko Grmuša izjavio je da ne postoji ni jedan suštinski razlog zbog kojeg bi budžet zajedničkih …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)