Home Vijesti Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije potpredsjednika i člana Predsjedništva SBB

Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije potpredsjednika i člana Predsjedništva SBB

0

Damir Arnaut, aktuelni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB).
Kako piše Klix Arnaut je ostavke na ove stranačke funkcije dao na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB u Sarajevu.
Pretpostavlja se da je uzrok njegove ostavke na ove visoke funkcije u SBB sporazum predsjednika stranke Fahrudina Radončića (SBB) sa predsjednicima SDA i DF, Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem o rušenju Vlade Kantona Sarajevo od prošlog petka.

Poznato je, naime, da Arnaut podržava rad aktuelne Vlade KS kojom upravlja, te da smatra da ona dobro radi svoj posao, a što se kosi s viđenjem predsjednika SBB.
Podsjetimo, Izetbegović, Radončić i Komšić dogovorili su u petak zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo.
Lideri SDA, SBB i Df su dogovorili da za premijera KS-a bude izabran Mario Nenadić , a da će SDA dobiti sedam ministarskih mjesta, SBB tri i DF dva.
Predsjedavajući Skupštine KS biće iz Stranke demokratske akcije, a kandidat je Sabahudin Delalić. Radončić je tog dana izjavio da je SBB Vladi KS dao godinu i da nije zadovoljan onim što je urađeno. Istakao je da će novi saziv Vlade KS raditi mnogo bolje i boriti se protiv korupcije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Konačno je počeo izvoz goveđeg mesa i tovne junadi u Tursku i to je nakon velike neizvesnosti dobra vijest, kaže za „Srpskainfo“ ministar …
VIŠE

Dan Republike Srpske biće obilježen u četvrtak, 9. januara 2020. godine, svečanim defileom i akademijom, a ne, kako su to pojedini mediji …
VIŠE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom namjere Prištine da ga prijavi sudu za ratne zločine, da je spreman da ode u Hag, …
VIŠE

„Dva svijeta, dva paralelna univerzuma, građani i građani zaposleni u javnom sektoru. Još samo poseban Ustav da se napravi.“ Saša Trivić, …
VIŠE

Nastavljena serija pljački stanova i poslovnih prostora u Banjaluci. Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave …
VIŠE

Donirala dio jetre svom svekru i tako mu spasla život. Almira Mumić iz …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)