Home Vijesti Dačić o paru u Indiji: Srpkinja nema nikakve simptome koronavirusa, sutra rezultati...

Dačić o paru u Indiji: Srpkinja nema nikakve simptome koronavirusa, sutra rezultati za muža

0

Bračni par, za koji su mediji prenijeli da se nalazi u karantinu od juče u gradu Goi u Indiji, zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, sami su dali krv i bris iz grla na analizu, jer se suprug požalio na bolove u grlu, rekao je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić precizirajući da je supruga državljanka Srbije, dok je muž Indijac.
Dačić je, u izjavi novinarima na prijemu povodom predstojeće ministarske konferencije “Od Soluna do Zagreba”, ispričao da se radi o bračnom paru koji radi u školi u blizini Šangaja, a koji se nalazi na odmoru u Indiji.
– Suprug, koji je Indijac, se požalio na bolove u grlu i sam se prijavio da provjeri da nije slučajno zaražen tim virusom i sutra će biti poznati rezultati. Naša državljanka nema nikakve simptome, ali je i ona dala krv na analizu i bris iz grla imajući u vidu da je bila zajedno sa suprugom – kazao je Dačić.
Šef srpske diplomatije je pozvao sve medije da ubuduće bolje prenose informacije jer, kako kaže, u tom slučaju, kao ni u slučaju ostalih za koje se sumnja da su zaraženi koronovirusom u Indiji, indijski mediji nisu dobro prevedeni.
– Drugi slučaj nisu u pitanju Srbi, to su Indijci, ali pošto je tekst bio o svim slučajevima, to je neko preveo da su svi Srbi – naveo je.

Dodao je da je sinoć stigao u Beograd prvi student iz Vuhana, mjesta u kojem je epidemija koronavirusa i to preko Moskve, a tako što je Ministarstvo spoljnih poslova platilo kartu.
Pročitajte još:PRVI SRBI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM? Indijski mediji tvrde da su student i njegova majka u karantinu
Šef srpske diplomatije kaže da je taj student pregledan i da nema simptome za sada i dodaje da je dalje sve u nadležnosti zdravstvenih vlasti u Srbiji.
Kada su u pitanju još troje koji su tražili evakuaciju iz Vuhana, Dačić kaže da je iz Vuhana nemoguće trenutno izaći. Međutim, kako navodi, Ministarstvo preduzima sve mjere kako bi uz neku drugu zemlju, koja evakuiše svoje građane, njih trojicu evakuisali.
– Ali, za sada to još niko nije uradio – kaže Dačić i dodaje da je o zajedničkoj evakuaciji razgovarano sa Francuzima, Nijemcima, Italijanima i drugima.
Dodaje da treba imati u vidu da su tu sada posebne mjere i zdravstvene zaštite i sve ostalo.
– U Vuhanu je bilo pet naših državljana, jedan se vratio, troje čeka da se vidi kojim će se avionom vratiti i peti državljanin je riješio da ostane dole – zaključio je Dačić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio na Instagramu: “Ne damo svetinje”, uz fotografiju i video zapis sa litije koja …
VIŠE

Da li mandatima trebaju da raspolažu stranke ili pojedinci – tema je o kojoj se već dugo raspravlja u javnosti zbog sveg češćeg mijenjanja …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas Čipuljić kod Bugojna, rodno mjesto svog oca. Predsjednik Vučić je na instagram profilu …
VIŠE

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko uputio je danas izraze saučešća srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku povodom smrti njegovog …
VIŠE

Republika Srpska i Srbija čvrsto stoje uz srpski narod, a posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Drvaru upućena je jasna poruka našim …
VIŠE

Odlazeći kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da su razgovori započeti u ponedjeljak u Berlinu o obnavljanju željezničkog …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)