Home Vijesti Dačić: Mislio sam da nema goreg od Haradinaja, ali Kurti ga je...

Dačić: Mislio sam da nema goreg od Haradinaja, ali Kurti ga je prevazišao

0

Nezavisnost takozvanog Kosova je mrtvo slovo na papiru, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačih povodom izjave Aljbina Kurtija da će analizirati šta je do sada dogovoreno između Beograda i Prištine i kako se to odražavalo na život građana na KiM.
Dačić je tim povodom postavio pitanje šta lider Samoopredeljenja i kandidar za premijera Kosova ima da analizira kada, kako je rekao, Priština nije sprovodila ono što je dogovoreno u Briselu.
– Mislio sam da nema goreg od Haradinaja, a možda ima… Što se mene lično tiče, mnogo su nam pomogli da učvrstimo našu poziciju, samo neka nastave tim putem. Priština kaže da je Briselski sporazum mrtvo slovo na papiru, pa je nezavisnost Kosova je mrtvo slovo na papiru – rekao je Dačić novinarima na Sajmu medija koji je danas posjetio.
Na pitanje kako vidi razvoj situacije na KiM i da li će u skorije vrijeme još neka zemlja povući priznanje nezavisnosti Kosova, šef srpske diplomatije kaže:
– To ne smijem da pričam, jer će ovi u Prištini da padnu u nesvijest. Ne šalim se, raspoloženje je takvo. Ne bi oni povukli kandidaturu za Interpol da situacija nije takva da više nigdje ne mogu da prođu, a pogotovo tamo gdje je potrebna dvotrećinska većina i gdje nisu u pitanju evropske zemlje – rekao je Dači i dodao da je za Srbiju to velika stvar.
Ministar se osvrnuo i na aferu sa prebrojavanjem srpskih glasova na izborima održanim na KiM koja ga, kaže, podsjeća na dokumentarno-igrani film koji su Amerikanci snimili o eboli.

– Broje srpske glasove sa maskama! To ne samo da je rasizam, već predstava koja se odvija pred očima čitavog svijeta i svi ćute – kazao je Dačić.
Prema njegovim riječima, Srbije treba da bez ikakvih kompleksa nastavi borbu za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa.
– Ko hoće i ko nam je prijatelj, možemo s njim, a ko neće i ko radi protiv nas – pa bez svakoga se može – naveo je Dačić.
Primijetio je i da se međunarodna zajednica stalno postavlja tako da se Priština slučajno ne uvrijedi navodeći kao primjer to što je ambasador Velike Britanije u Prištini razgovarao sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se nalazila zastava Albanije.
Kao odgovor na primjedbe Beograda, Britanci su, dodao je, rekli da oni ne uređuju tuđe prostorije.
– Sljedeći put kada dođe ambasador Velike Britanije, staviću u kabinetu i zastavu Republike Srpske, da vidim da li će da sjedi. Ne možete ni moje prostorije da uređujete – istakao je Dačić.
Ministar je dodao i da će drugi poštovati Srbiju, onoliko koliko je Srbija jaka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Priština je spremna da nastavi razgovore sa Beogradom o sveobuhvatnom sporazumu, uz posredovanje SAD i EU, izjavio je danas kosovski predsjednik …
VIŠE

– BiH nije ni osjetila recesiju koja mori Evropu, a u Njemačkoj je ona 0,4 – izjavio je premijer Fedracije BiH Fadil Novalić i po ko …
VIŠE

Kosovska policija zabranila je ulazak na Kosovo i Metohiju članovima Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara, koji je trebalo da …
VIŠE

Popeo se na vijadukt na autoputu “9. januar” , pa skinuo Dodikovu i Vučićevu sliku i svima znani natpis “Svjetlo na kraju …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Bakuu, da će Republika …
VIŠE

Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)