Home Vijesti CVIJETIĆ: JASNA PORUKA DA JE BiH NEMOGUĆA DRŽAVA

CVIJETIĆ: JASNA PORUKA DA JE BiH NEMOGUĆA DRŽAVA

0

TORONTO – Predsjednik Srpske narodne odbrane u Kanadi Zoran Cvijetić izjavio je danas da je zabrana ulaska u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću jasna poruka da je BiH nemoguća država.
“Riječ je, očigledno, o pokazivanju sile bošnjačkih krugova u Sarajevu i ova skandalozna odluka najbolja je potvrda da se rukovodstvo Republike Srpske još snažnije mora boriti za vraćanje oduzetih ustavnih nadležnosti sa nivoa BiH na nivo Srpske”, rekao je Cvijetić za Srnu.
On je upozorio da je zabrana ulaska u BiH profesoru Koviću uznemirila ne samo građane Srpske, nego i srpsku dijasporu, dodajući da niko od političkih predstavniika Srba nema pravo da skrštenih ruku posmatra iživljavanje bošnjačkih krugova u Sarajevu nad srpskim narodom.
“Profesor Ković je osvjedočeni patriota, častan čovjek i prijatelj Srpske narodne odbrane i učinićemo sve da međunarodnu javnost upoznamo o ovom slučaju, ali i da zatražimo redefinisanje odnosa međunarodne zajednice prema BiH, koja je, očigledno, zemlja u kojoj se Srbi tretiraju ne kao konstitutivni narod, nego kao građani trećeg reda”, istakao je Cvijetić.
On je naglasio da rukovodstvo Srbije, koja je potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma, mora nedvosmisleno stati u odbranu međunarodnim dokumentima zagarantovanih prava Republike Srpske i srpskog naroda.
Granična policija BiH u subotu je zabranila ulazak u BiH profesoru Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.
Adblock test (Why?)