Home Vijesti CVIJANOVIĆEVA O TRGOVSKOJ GORI “Problem riješiti diplomatskim putem”

CVIJANOVIĆEVA O TRGOVSKOJ GORI “Problem riješiti diplomatskim putem”

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Novom Gradu da želi da pitanje odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori bude riješeno diplomatski, putem razgovora, jer nikom nisu u interesu sudski sporovi.
– Opredjeljenje Vlade Srpske je da se nastavi realizacija projekata u Novom Gradu, ali i da se da podrška za rješavanje dva ključna pitanja – prekategorizacija graničnog prelaza i problem Trgovske gore – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom.
Ona je navela da u rješavanje ovih problema treba da se uključe svi nivoi vlasti jer je to pitanje na kome BiH može da položi test, odnosno da se pokaže da li se može raditi zajedno i odbraniti interese građana.
– Želim da se pitanje Trgovske gore riješi diplomatski kroz razgovore jer nikom nisu u interesu sudski sporovi. Ovdje smo da damo podršku i građanima koji se bore za zdravu životnu sredinu – naglasila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je istakla da je, uprkos pandemiji virusa korona, situacija u Novom Gradu stabilna kada je riječ o opštinskom budžetu i da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

Ona je istakla u ovoj lokalnoj zajednici uz podršku Vlade Srpske realizovani su značajni projekti.
Cvijanovićeva je navela da lokalna vlast u Novom Gradu ima jasne planove za razvoj bez obzira na probleme koje u svim lokalnim zajednicama prouzrokovala pandemija virusa korona.
– Postoje jasni planovi postoji volja Vlade Republike Srpske da se urade svi projekti koji će omogućiti kvalitetniji život građana – istakla je predsjednik Srpske.
Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.
Nakon sastanka, koji se održava u Vijećnici u Novom Gradu, Cvijanovićeva će razgovarati sa predsjednikom Udruženja “Grin tim” Mariom Crnkovićem.
Na ovom sastanku će biti riječi o problemu odlagališta radioaktivnog otpada čiju izgradnju Hrvatska planira u opštini Dvor, u neposrednoj blizini Novog Grada i granice BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razumije frustraciju medicinskih radnika koji su potpisali peticiju za smjenu Kriznog štaba, jer …
VIŠE

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je veoma značajan podmladak političkih partija jer se dolaskom mladih …
VIŠE

Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru smatra neprihvatljivim raspisivanje lokalnih izbora za Mostar odvojeno od održavanja lokalnih izbora u ostalim …
VIŠE

Srpska demokratska stranka poručuje da neće podržati inicijativu Asocijacije stvaraoca Srpske u kojoj se pitanje definicije „stvaralaca“ …
VIŠE

S obzirom na cijenu ležaljki, u Crnoj Gori je skuplje spavati na plaži nego u apartmanu. Miladin Berić, …
VIŠE

Inicijativa ove asocijacije da ratni funkcioneri dobijaju novac iz budžeta izazvala žestoku osudu javnosti i boraca. Momčilo Krajišnik, …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)