Home Vijesti Cvijanović: Program reformi PODRAZUMIJEVA SARADNJU, ne i članstvo u NATO

Cvijanović: Program reformi PODRAZUMIJEVA SARADNJU, ne i članstvo u NATO

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da Program reformi BiH nije nikakav tajni dokument o članstvu u NATO kako tvrdi opozicija, te da je jedina suštinski važna stvar da se zadrži isti angažman ovdašnjih oružanih snaga u aktivnostima koje Alijansa provodi zajedno sa partnerima u okviru mirovnih misija.
Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD, rekla je da postoji koalicioni dogovor o tome kada i pod kojim uslovima će taj dokument biti poslat u Brisel.
– Taj program je bio upućen i pojedinim ljudima koji su bili funkcioneri u dosadašnjem Savjetu ministara i oni su imali priliku da ga pročitaju. Prema tome, to je samo pokušaj opozicije da se oko Programa reformi napravi neka velika priča, galama i tenzija – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Stanarima komentarišući aktuelnu opozicionu peticiju koja se potpisuje s ciljem objave Programa reformi BiH.
Ona je rekla da se Program reformi odnosi isključivo na saradnju NATO i ne prejudicira nikakvo članstvo u tom vojnom savezu.

– Ne podrazumijeva nikakve posebne i drugačije aktivnosti u odnosu na stvari koje su do sada rađene. Kada radite na reformi oružanih snaga, to znači da jačate bezbjednosne kapacitete, učestvujete u mirovnm misijama i čitav niz aktivnosti koje je do sada BiH preduzimala – rekla je Cvijanovićeva.
Ona je rekla da je Program reformi više i u svakom slučaju bezazlen u odnosu na dokumente koje je usvajala opozicija, među kojima su oni koji se odnose na spoljnu politiku BiH.
– Tu je slagano da postoji široki konsenzus i opredijeljenje kada je riječ o aktivaciji MAP i članstvu u NATO. Oni su unijeli u dokumente koje su usvajali stvari koje apsolutno ne odražavaju istinu – rekla je Cvijanovićeva. Ona je ponovila da Program reformi nije problematičan i da govori o sistemskim reformama koje se trebaju sprovesti u okviru društva.
Cvijanovićeva je rekla da su takvi dokumenti već potpisivani sa brojnim stranim faktorima, te da se u njima ovdašnjim vlastima spominju i sugerišu reforme u raznim segmentima.
– Jedina suštinski važna stvar je upravo ta da se zadrži isti angažman naših oružanih snaga u aktivnostima koje NATO provodi zajedno sa partnerima u okviru mirovnih misija – rekla je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Premijerka Srbije Ana Branabić izjavila je danas da je lično zamolila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se maksimalno pomjeri datum …
VIŠE

Najnovija izjava visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi mogao ponovo početi koristiti bonska ovlaštenja te nametnuti zakon o zabrani …
VIŠE

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje u radu “Doha Foruma 2019” koji se danas održava u glavnom gradu Katara. Forum, …
VIŠE

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović od novog Savjeta …
VIŠE

Marko Pavić, predsjednik DNS, stranke koja je kandidovala Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Savjeta …
VIŠE

DNS je suočen sa unutarstranačkim turbulencijama zbog neslaganja o imenu novog ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH. Predsjednik ove stranke …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)