Home Vijesti Cvijanović: Cilj je da ostanemo partneri sa DNS i radimo u interesu...

Cvijanović: Cilj je da ostanemo partneri sa DNS i radimo u interesu Srpske

0

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da ta stranka ostaje koalicioni partner sa DNS, naglasivši da je u interesu Republike Srpske očuvanje vladajuće koalicije.
– Cilj je da ostanemo partneri i radimo u interesu Srpske na lokalnom, republičkom i nivou BiH – rekla je Cvijanovićeva novinarima.
Ona je dodala da će premijer Srpske Radovan Višković obavijestiti javnost ukoliko bude smjena ministara iz redova DNS.
– Ovo što se sada dešava u Vladi i rekonstrukcija koja je uslijedila nije stvar ni ličnih odnosa premijera, kako je sam rekao, niti bilo koga drugog, već dešavanja u okviru DNS. Ta stranka jedan svoj kadar u Vladi zamjenjuje drugim i to tako treba posmatrati – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je sve što se dešava u okviru DNS unutrašnja stvar te partije.
– Nije u redu da se bilo ko drugi iz vladajuće koalicije miješa i komentariše određene stvari i procese u toj stranci – poručila je Cvijanovićeva.
Predsjedništvo DNS odlučilo je sinoć da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što je lider stranke Marko Pavić podnio ostavku.
Na sjednici u Banjaluci odlučeno je da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS.
Neopozive ostavke juče su podnijeli predsjednik DNS Marko Pavić i njegov zamjenik i generalni sekretar stranke Dragutin Rodić, a iz DNS je stigla inicijativa za smjenu ministra saobraćaja i veza Srpske Neđe Trninića.
Premijer Višković izjavio je juče da Trninić još nije smijenjen, ali da je uputio dopis predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u kojem traži njihovo mišljenje u vezi sa tom inicijativom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, poručio je danas da sa velikom moralnom, političkom i krivičnom …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da će jedan od njegovih prvih koraka na toj funkciji biti formiranje Fiskalnog savjeta …
VIŠE

Generalni sekretar DEMOS Boran Bosančić potvrdio je danas da će toj stranci narednih dana pristupiti najmanje desetak funkcionera DNS. Prema …
VIŠE

“Ništa neće biti od bajnih obećanja i čitave priče gdje smo se mi fino skockali, sredili, kravatirali, ujutro umili i počešljali. Dosta je …
VIŠE

U skupštinskoj sali udario narodnog poslanika (PDP) Draška Stanivukovića. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova …
VIŠE

Izašla pred skupštinsku govornicu i spriječila dalji sukob između ministra i narodnog poslanika. Jelena Trivić, narodna poslanica …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)