Home Vijesti “ČUVAMO NACIONALNO JEDINSTVO“ SDS i SNP potpisali sporazum o saradnji

“ČUVAMO NACIONALNO JEDINSTVO“ SDS i SNP potpisali sporazum o saradnji

0

– Obje partije su dio narodnjačkog pokreta i mnogo toga dijelimo zajedničkog. Mi želimo da širimo krug prijatelja a među nama ima mnogo prijateljstava koja sežu mnogo godina unazad i taj pečat saradnji i međusobnom razumijevanju dali smo i ja i gospodin Popović“ – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović danas nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Srpske demokratske stranke (SDS) i Srpske narodne partije (SNP).
– Saradnja Srpske demokratrske stranke i Srpske narodne partije ne počinje sa ovim danom već mi sarađujemo već duži vremenski period  i ovim sporazumom ta saradnja se samo ozvaničava i još intenzivnije nastavlja – naglasio je Šarović danas u Beogradu.
On je rekao da će se sporazum iskoristiti da razvijamo međusobnu saradnju, da iskustva koje imaju i SDS i SNP budu iskorištena za napredak naših stranaka ali i našeg društva.

Данас смо озваничили сарадњу са @sdsrscom, која је заједно са народом основала и очувала Републику Српску. Чувамо национално јединство српског народа, нашу СПЦ, не дамо Републику Српску и Косово, нећемо у НАТО. Живела Република Српска, живела Србија! https://t.co/dX1U0M5iXD pic.twitter.com/XeymJ2S1M0
— Nenad Popović (@npopovicSNP) January 13, 2020

– Iskustvo koje gospodin Popović posjeduje kroz djelovanje u Vladi Srbije i izdizanje u prvi plan inovacija, tehnološkog razvoja, IT sektora mogu biti značajna iskustva za nas – istakao je Šarović.

On dodaje da SDS ove godine slavi 30 godina postojanja i da planiraju napraviti veliki događaj.
Predsjednik Srpske narodne partije i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović kazao je da mu je veoma drago što potpisuje sporazum sa Srpskom demokratskom  strankom jedinom patijom koja je starija od Republike Srpske.
– Mi smo ideološki i programski dvije veoma bliske partije, partije desnog centra i logična je naša saradnja. Naše osnovne vrijednosti su državotvornost, partiotizam, demokratija, nacionalno jedinstvo srpskog naroda, njegovanje porodičnih vrijednosti kao i njegovanje i očuvanje nacionalnog nasleđa – istakao je Popović.
Predsjednik SNP-a je naglasio da je Srpska demokratska stranka, zajedno sa narodom i vojskom istinski osnivač Republike Srpske.
Foto: SDS/RAS Srbija
– SDS je donosilac ključnih odluka u istoriji Republike Srpske, od proglašenja Republike Srpske na Sveti Stefan 1992. godine, preko doniošenja Ustava i političkog organizovanja srpskog naroda u odbrani svog prava na slobodu i samostalnost pa sve do istorijskog sporazuma o paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske koji je potpisan 2001. godine, koji je potpisao upravo moj prijatelj Mirko Šarović – rekao je predsjednik SNP-a.
Sporazumom je definisano da je i za Srpsku narodnu partiju i za Srpsku demokratsku stranku Kosovo je neotuđivi dio Republike Srbije.
Podrška građanima Crne Gore
Srpska demokratska stranka i Srpska narodna partija daju podršku očuvanju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u nadi da će i srpski i crnogorski narod sačuvati Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i jedinstvom sačuvati sve naše manastire i svetinje.
Prije početka sastanka na kome je potpisan Sporazum o saradnji dvije stranke, prisutne je pozdravio Miodrag Daka Davidović, poznati crkveni ktitor porijeklom iz Crne Gore.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska formirana 9. januara 1992. godine sa namjerom da bude nezavisna …
VIŠE

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da će SNSD iz svojih redova na prvoj narednoj sjednici Narodne skupštine izabrati …
VIŠE

Nakon što su od banjalučke Skupštine zatražili hitno zasjedanje zbog nesreće na pružnom prelazu u Dervišima, članovi banjalučkog PDP danas …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je stav Republike Srpske vojna neutralnost i da će se to morati …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Novu godinu svim građanima Republike Srpske koji praznuju po julijanskom kalendaru, …
VIŠE

Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru Misisaga u Torontu, a na svečanosti je pročitano pismo srpskog člana Predsjedništva BiH …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)