Home Vijesti Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, opraštam svima

0

SARAJEVO – Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i “ciljane diskreditacije”.
“Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže… Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima”, ustvrdio je Ćulum.
Odbio je da komentariše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputuli iz “Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).
“Nemam šta tu i ne želim da komentarišem”, rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
Kazao je da neće biti pooštreni uslovi za izbor novog direktora policije RS-a, jer je zakon ostao isti.
Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Vijeće ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).
Podsjećaju da je Ćulum, kako je saopćeno, bio na čelu policije Republike Srpske u periodu kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.
Let’s block ads! (Why?)