Home Vijesti Čubrilović: Želimo da Srbija ostane predvodnik zapadnog Balkana

Čubrilović: Želimo da Srbija ostane predvodnik zapadnog Balkana

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je rukovodstvu i građanima Srbije Sretenje – Dan državnosti uz želju da Srbija ostane predvodnik cijelog zapadnog Balkana u stvaranju i poštovanju univerzalnih vrijednosti i dostignuća civilizovanog i modernog doba.
“Rukovodstvo i građani Republike Srpske raduju se svakom napretku Srbije, kao pokretraču razvoja regiona i garantu stabilnosti ovih prostora”, naveo je Čubrilović u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Narodne skupštine Maji Gojković i premijeru Ani Brnabić.
On je istakao da su čvrste bratske i prijateljske veze oduvijek bile temelj saradnje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, a posebno u oblastima ekonomije, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.
“Srbija je uložila značajna sredstva za pomoć Srpskoj i Srbima povratnicima u Federaciju BiH. Za to vam u ime naših građana izražavam duboko poštovanje i zahvalnost. Uz želju i nadu da će Srbija nastaviti da se razvija u svakom segmentu društva i da će se izboriti sa izazovima koji su pred njom upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti, a građanima Srbije želim napredak i blagostanje”, naveo je Čubrilović.
Srbija danas obilježava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.

Prethodni tekstPlate isplaćene, 9. januar različito evidentiran Let’s block ads! (Why?)