Home Vijesti ČUBRILOVIĆ: TREĆI PJEŠADIJSKI PUK ČUVA NASLJEĐE HRABRE SRPSKE VOJSKE

ČUBRILOVIĆ: TREĆI PJEŠADIJSKI PUK ČUVA NASLJEĐE HRABRE SRPSKE VOJSKE

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima puka, oficirima i vojnicima Dan Vojske Srpske i ovog puka, koji čuva nasljeđe hrabre srpske vojske i uspomenu na više od 23.000 poginulih srpskih junaka koji su živote dali za slobodu i postojanje Srpske.
“Povodom 30 godina od stvaranja Vojske Republike Srpske budite ponosni, jer čuvate tradiciju herojske vojske i uspomenu na naše junake koji su odlučno branili svoj narod od prijetećeg istrebljenja i omogućili nam život u slobodnoj Republici Srpskoj”, naveo je Čubrilović i poželio Krajšumoviću i pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka sreću i uspjeh u daljem radu.
On je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske 12. maja 1992. godine donijela istorijsku odluku o formiranju odbrambene Vojske Republike Srpske, koja je, u skladu sa Ustavom i zakonom, branila svoju teritoriju, štitila narod Republike Srpske i njegovo pravo na život u miru i slobodi.
Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.
Kroz Vojsku Republike Srpske je prošlo 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio život u odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.
Adblock test (Why?)