Home Vijesti Čubrilović: Studenti iz Novog Sada uvijek dobrodošli u Republiku Srpsku

Čubrilović: Studenti iz Novog Sada uvijek dobrodošli u Republiku Srpsku

0

Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su posjetili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i prisustvovali plenarnom zasijedanju Osme posebne sjednice.
Studente, njih 50, koji su u organizaciji Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne pokrajine Vojvodine posjetili Banjaluku i najviše institucije Republike Srpske, u maloj sali parlamenta srdačno je pozdravio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.
Predsjednik Čubrilović je studentima iz Novog Sada poručio da su uvijek rado viđeni gosti u Narodnoj skupštini i Republici Srpskoj, nagasivši da Republika Srpske ima čvrstu, prijateljsku i bratsku saradnju sa pokrajinskim institucijama Vojvodine, gdje žive mnogi ljudi porijeklom sa ovih prostora.
– Imamo izvanrednu saradnju s pokrajinskim parlamentom. Ta saradnja je utemeljena na iskrenim namjerama da zajedničkim snagama utičemo na pobošljanje životnog standarda i boljih uslova života za naše građane i jačanje privrede. Drago nam je što ste danas ovdje s nama i znajte da će vrata našeg parlamenta uvijek biti širom otvorena za vas – istakao je Čubrilović.
Predsjednik Narodne skupštine poželio je studentima sreću i uspjeh u daljem školovanju i profesionalnoj karijeri.
– Zadovoljstvo nam je da imamo priliku da mlade upoznamo sa načinom rada i strukturom Narodne skupštine. Ovo će biti djelić u njihovom obrazovanju, a s obzirom na to da su oni budući pravnici, sigurno će im to pomoći u praksi – ocijenio je Čubrilović.

Istakao je da je veoma značajno da se studenti prava iz Novog Sada upoznaju sa ustavnom pozicijom Republike Srpske, organizacijom i funcionisanjem najviših institucija vlasti Srpske.
– S obzirom na to da su mnogi od vas porijeklom sa ovih prostora ili ste vezani rodbinskim vezama sa Republikom Srpskoj, znajte da ćete u Banjaluci i Republici Srpskoj uvijek imati prijatelje na koje možete da se oslonite – rekao je predsjednik Čubrilović.
Prijemu je prisustvovao i narodni poslanik Srđan Mazalica.
Značaj institucija
Direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine Duško Ćutilo zahvalio se predsjedniku parlamenta na gostoprimstvu.
Naglasio je da su studenti imali čast što su posjetili najvišu zakonodavnu instituciju Republike Srpske.
– Neki od njih su imali status izbjeglih, prognanih i raseljenih lica, neki su porijeklom iz ovih krajeva, a željeli su da se upoznaju sa značajem institucija Republike Srpske kako za Srpsku, tako i generalno za srpski narod, te procedurama i radom parlamenta – rekao je on.
Apsolvent prava Dejan Škrobić ocijenio je da je posjeta od velikog značaja, jer će kolegama približiti značaj institucija Republike Srpske za srpski narod.
– Republika Srpska predstavlja primjer koji treba da slijedimo svi mi koji studiramo na Pravnom fakzultetu i koji ćemo jednog dana biti faktor odlučivanja u Srbiji ili Srpskoj – rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je zlonamjernim pisanja pojedinih medija da će Dan Republike biti obilježen 27. …
VIŠE

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je zvanično potvrdio da SBB ulazi u vlast zajedno sa SDA i DF-om i da će on …
VIŠE

Admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, smatra da je Program reformi BiH, koji je nedavno usvojilo Predsjedništvo …
VIŠE

Damir Arnaut, aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za …
VIŠE

Konačno je počeo izvoz goveđeg mesa i tovne junadi u Tursku i to je nakon velike neizvesnosti dobra vijest, kaže za „Srpskainfo“ ministar …
VIŠE

Dan Republike Srpske biće obilježen u četvrtak, 9. januara 2020. godine, svečanim defileom i akademijom, a ne, kako su to pojedini mediji …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)