Home Vijesti ČUBRILOVIĆ: ŠMITOVE ODLUКE DODATNO RASPLAMSAVAJU UZAVRELE STRASTI U BiH

ČUBRILOVIĆ: ŠMITOVE ODLUКE DODATNO RASPLAMSAVAJU UZAVRELE STRASTI U BiH

0

BANJALUКA – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da odluka Кristijana Šmita da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske nije donesena u duhu pomirenja i što se tiče Srpske nije održiva već dodatno rasplamsava ionako uzavrele strasti u BiH.
“Odluka koja je donesena kada je riječ o Zakonu o nepokretnoj imovini Srpske sigurno će doživjeti neki drugi epilog, jer će sigurno odreagovati Narodna skupština Srpske”, rekao je Čubrilović.
Čubrilović je istakao da Šmit u kontinuitetu nastavlja djelatnost koja od početka nije prihvaćena gotovo u cijeloj BiH, pogotovo u Srpskoj.
Кristijan Šmit objavio je da je danas suspendovao primjenu Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Sropskoj, saopšteno je iz OHR-a.
Odluku o tome Šmit je donio nakon vanredne sjednice Savjeta za implementaciju mira.
Zakon je usvojen krajem decembra prošle godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a prema njemu sva nepokretna imovina koju koriste vlasti Republike Srpske, jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, javne ustanove i sve druge službe pripadaju Srpskoj.
Zakon istog naziva koji je bio prvobitno usvojen početkom februara protekle godine Šmit je suspendovao u aprilu i donio odluku o nesprovođenju do odluke Ustavnog suda BiH.
Adblock test (Why?)