Home Vijesti Čubrilović razgovarao sa novoimenovanim šefom misije OEBS-a u BiH

Čubrilović razgovarao sa novoimenovanim šefom misije OEBS-a u BiH

0

BANJALUКA – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović sastao se danas u Banjoj Luci sa novoimenovanim šefom misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorom Brajanom Agelerom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji i osnovnim politikama DEMOS-a.
Predsjednik Čubrilović izrazio je uvjerenje da će sljedeće sedmice biti završen proces konstituisanja svih organa vlasti u Republici Srpskoj, te da će, do kraja ove godine, biti konstituisani i zajednički organi i institucije na nivou BiH.
Govoreći o poziciji DEMOS-a, predsjednik Čubrilović je istakao da je ova stranka prvi put izašla na opšte izbore na kojima je ostvarila veoma dobar rezultat i postala parlamentarna stranka na svim nivoima.
Predsjednik Čubrilović je istako da se DEMOS zalaže za uspostavljanje boljeg i kvalitetnijeg sistema obrazovanja, koje je urušeno preranim uvođenjem privatne prakse u školstvu, neadekvatnom primjenom „Bolonjskog procesa“ i postavljanjem nekompetentnih kadrova koji su vodili obrazovne procese.
Takođe, predsjednik Čubrilović je rekao da se DEMOS zalaže za efektnije i pravednije pravosuđe, za efikasniju borbu protiv kriminala i korupcije i za izgradnju boljeg i odgovornijeg društva.
Predsjednik Čubrilović i ambasador Brajan Ageler izrazili su uvjerenje da će biti nastavljena kvalitetna i korisna saradnja između OEBS-a i domaćih institucija.
Adblock test (Why?)