Home Vijesti Čubrilović: Programom rada predviđeno usvajanje 100 akata

Čubrilović: Programom rada predviđeno usvajanje 100 akata

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Programom rada parlamenta Srpske za ovu godinu predviđeno usvajanje ukupno 100 akata, od čega 64 zakonodavne cjeline, 63 zakona i budžet Republike Srpske, te 36 tematskih cjelina.
Obrazlažući Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2021. godinu, Čubrilović je rekao da je u prvom kvartalu predviđeno usvajanje 16 zakona i šest tematskih cjelina – plan parcelacije, dva izvještaja, zoning plan, informacije, te budžet Regulatorne komisije za energetiku.
Prema njegovim riječima, u drugom kvartalu predviđeno je usvajanje 16 zakona, 13 tematskih cjelina, 11 izvještaja, dva zoning plana, dok je u trećem kvartalu predviđeno usvajanje 16 zakona, 11 tematskih cjelina, te 10 informacija.
Čubrilović je rekao da je u četvrtom kvartalu predviđeno usvajanje 15 zakona, budžet Republike Srpske, kao i šest tematskih cjelina.
“Sve prispjele prijedloge smo uvrstili u Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2021. godinu”, naveo je Čubrilović.
On je rekao da će se Narodna skupština Republike Srpske, zbog pandemije virusa korona, ponašati u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.
Čubrilović je dodao da je parlament Republike Srpske u prošloj godini održao pet redovnih i osam posebnih sjednica, dok je ukupan broj dana zasjedanja iznosio 37.
On je rekao da je broj usvojenih zakonodavnih cjelina u 2020. godini bio 48, od kojih je 45 zakona, budžet Republike Srpske i dva rebalansa budžeta Srpske.
Čubrilović je naveo da je od ovog broja 31 zakonodavna cjelina bila planirana Programom rada, 17 je usvojeno mimo programa rada, dok je ukupna realizacija zakonodavnih aktivnosti Narodne skupštine Republike Srpske u odnosu na broj zakonodavnih cjelina planiranih programom rada 61,5 odsto.

Let's block ads! (Why?)